Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijavu programa za LegendFest 2017.

Udruga Val kulture poziva izvođače iz svih područja umjetnosti da prijave svoje projekte/programe za LegendFest Krka (do 01. 06. 2017.) i LegendFest Pićan (do 10. 06. 2017.).
vrijeme: 08.07.2017.
mjesto: NP Krka; Pićan
url: http://legendfest.hr

Nakon vrlo uspješno održanih festivala LegendFest u godini 2016. u tri hrvatske županije, nastavljamo s organizacijom festivala Legendfest.

Festivale će, kao i do sada, organizirati zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa lokalnim suorganizatorima - NP Krka i Općinom Pićan te uz pomoć pokrovitelja koji svake godine podupiru ovu lijepu i tradicionalnu manifestaciju. Festival Legendfest se već tradicionalno događa u Istri, u bajkovitom gradiću Pićnu 12. godinu za redom. Po drugi put LegendFest će se održati u jednom od najljepših nacionalnih parkova svijeta – Nacionalnom Parku Krka, na Roškom slapu.

LegendFest predstavlja multimedijalan i interaktivan spoj te prikaz hrvatske nematerijalne i materijalne baštine putem različitih izričaja kulture i umjetnosti. Zbog veličine i važnosti, te atraktivnosti, festivale će, kao i svake godine, pratiti svi važniji mediji gradova i županija Hrvatske te cijele regije. Ovaj obiteljski festival se u proteklih 11 godina pokazao posebno interesantnim djeci posjetiteljima koja mogla izraziti vlastitu kreativnost uključujući se u likovne radionice ili izvođenje predstava, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju tijekom dana i potpuno su besplatne, kao i cjelokupni program.

Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, saznati i naučiti ponešto o običajima, legendama, pričama ovih županija te ponijeti sa sobom prekrasne uspomene, djelove običaja, mistike, vjerovanja iz baštine Istre i Šibensko Kninskog kraja.

Središnje teme ovogodišnjih Legendfest-a jesu:

Vile i vilinska bića - NP KRKA – ŠIBENSKO KNINSKA ŽUPANIJA - 08. i 09.07. 2017. (vikend)
Priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz NP Krka i Šibensko Kninsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme :
- ostale legende i mitovi Krke, Šibensko kninske županije
- štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, mòre, malici
- alkemičari, plemići, vojskovođe
- povijesne osobe/ličnosti
- stare priče, običaji, navade, izričaji….

Mòra i snovi - PIĆAN – ISTARSKA ŽUPANIJA - 29. i 30. 07. 2017. (vikend)
Priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Istru i istarsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme :
- legende i mitovi Pićanštine, istarske županije
- štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, , malici
- alkemičari, plemići, vojskovođe
- povijesne osobe/ličnosti
- stare priče, običaji, navade, izričaji ….

Za informacije o prijavama posjetite:

• LegendFest Krka (Rok: 01. 06. 2017.)
http://legendfest.hr/festivali/np-krka/#1-Prijave

• LegendFest Pićan (Rok: 10. 06. 2017.)
http://legendfest.hr/festivali/pican/#1-Prijave