Preskočite na glavni sadržaj

Hrvoje Mitrov / Sveta Greta

Izložba Hrvoja Mitrova pod nazivom 'Sveta Greta' otvara se u ponedjeljak, 30. siječnja, u 20 sati, u zagrebačkoj Galeriji Greta. Izložba ostaje otvorena do 3. veljače.
vrijeme: 30.01.2017.
mjesto: Zagreb; Galerija Greta, Ilica 92
url: http://greta.hr
Sveta Greta je ambijentalna instalacija koja uključuje intervenciju u izložbenom prostoru i trideset i dvije slike na platnu formata 40 x 40 cm izvedene akrilik sprejem i flomasterom.


Hrvoje Mitrov rođen je 1972. u Karlovcu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Đure Sedera. Predavao je crtanje i crtanje akta 2000./01. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru, u zvanju višeg asistenta. Studijski je boravio u Londonu i Parizu. Do sada je izlagao na 30 samostalnih i 40-ak skupnih izložbi. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, te umjetničke organizacije Atelje Žitnjak. 2007. godine upisao je doktorski studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Živi i radi u Zagrebu kao samostalni umjetnik.