Preskočite na glavni sadržaj

Uspješno gostovanje predstave 'Evanđelje' zagrebačkoga HNK u Parizu

Dramsko-operna predstava Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu 'Evanđelje', nastala u režiji Pippa Delbona i na originalnu glazbu Enza Avitabilea, nakon brojnih europskih i svjetskih gostovanja, gdje je odigrana više od 40 puta, od 5. do 21. siječnja gostuje u prestižnome pariškom kazalištu Théâtre du Rond-Point, s čak 14 izvedbi.
vrijeme: 05.01.2017.
mjesto: Francuska; Pariz
url: http://www.theatredurondpoint.fr/

Sve dosadašnje izvedbe ispraćene su ovacijama te sjajnim kritikama. Vodeća francuska kritičarka Brigitte Salino u svojem je osvrtu objavljenom u pariškome Le Mondeu 13. siječnja izrazila svoje oduševljenje "Evanđeljem".
 
“Pippo Delbono krenuo je u potragu za pričama migranata koji su pristigli na obale Italije. Snimio je s njima i dugometražni film kojeg upravo prikazuje TV kanal Arte. U predstavi se koriste i snimke iz filma konfrontirane sa živim svjedočanstvima glumaca i migranata....Za uživanje u predstavi dovoljno je prepustiti se riječima, slikama, osjećajima i iznad svega ljudima na sceni” - napisala je Salino.
 
Predstava Evanđelje nastala je kao koprodukcija HNK u Zagrebu i Emilia Romagna Teatro Fondazione iz Modene, uz suradnju s kazalištem Vidy iz Lausanne, Maison de la Culture d’Amiens – Centre de Création et de Production et Théâtre de Liège, a u projekt je uključena i švicarska kinoteka.
 
Poslije gostovanja u Parizu, predstava će do kraja mjeseca ožujka biti izvođena diljem Francuske, Italije i Belgije.