Preskočite na glavni sadržaj

Poziv autorima za prijavu radova za konferenciju o retuširanju, RECH4

Međunarodna znanstvena konferencija o retuširanju, 4th International Meeting on Retouching of Cultural Heritage (RECH4), održat će se 20. i 21. listopada 2017. u Splitu. Konferenciju organiziraju RECH grupa i Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu. Rok za predaju sažetaka je 31. siječnja 2017.!
vrijeme: 20.10.2017.
prijava: 31.01.2017
mjesto: Split
url: http://rechgroup.pt/rech4.html

Prvu konferenciju o retuširanju organizirali su 2013. godine Istraživački centar za znanost i tehnologiju u umjetnosti Portugalskog katoličkog sveučilišta, Istraživački centar Cinábrio – GeoBioTec Sveučilišta u Aveiru, Laboratorij Hercules Sveučilišta u Évori  i Umjetnička škola Árvore. Prve tri konferencije održane su u Portugalu. Ovo je prvi put da će se konferencija održati izvan granica te zemlje.
 
Pozivaju se nastavnici i studenti konzervacije-restauracije, muzejski konzervatori-restauratori, konzervatori-restauratori zaposleni u javnim ustanovama koje se bave konzerviranjem-restauriranjem, kao i oni koji rade u privatnoj praksi, da na konferenciji predstave rezultate svojih istraživanja i praktičnoga rada. Rok za predaju sažetaka istječe 31. siječnja 2017.

Upute za izradu sažetaka potražite ovdje. Sažetak treba poslati na e-mail adresu: rech.international.meeting@gmail.com

Sažetke će ocjenjivati Međunarodni znanstveni odbor, a autori će o rezultatima biti obaviješteni 15. ožujka 2017.

Rok za predaju cjelovitih tekstova izlaganja je 31. svibnja 2017. Svi će radovi proći dvostruku recenziju. Zbornik radova bit će objavljen u elektroničkom obliku. (Knjižice sažetaka i zbornike prethodnih konferencija preuzmite ovdje.)

O važnosti ovoga skupa jasno govori popis stručnjaka i ustanova uključenih u rad konferencijskih odbora. Ovdje navodimo tek nekoliko imena:

- dr. sc. Ana Bailão iz Istraživačkog centra za znanost i tehnologiju u umjetnosti Portugalskog katoličkog sveučilišta, specijalist za retuširanje i začetnik RECH-a (Portugal);
- dr. sc. Lorraine Mailho, voditeljica restauratorskog odjela Centre de recherche et de restauration des musées de France pri Muzeju Louvre (Francuska);
- dr. sc. Laura Fuster-Lopez s Politehničkog sveučilišta u Valènciji, voditeljica brojnih radionica posvećenih temi retuširanja (Španjolska);
- Stefano Scarpelli, eminentni stručnjak u području retuširanja slika (Italija);
- dr. sc. Antonio Cosentino, osnivač i voditelj istraživačkoga centra Cultural Heritage Science Open Source (Italija);
- dr. sc. Rui Bordalo iz laboratorija “Hercules” Sveučilišta u Évori, urednik časopisa E-conservation (Portugal).

Više informacija o međunarodnoj znanstvenoj konferenciji RECH4 potražite na web-stranici Konferencije..