Preskočite na glavni sadržaj

Dani otvorenih vrata Instituta za povijest umjetnosti

Dani otvorenih vrata Instituta za povijest umjetnosti održavaju se u srijedu i četvrtak, 9. i 10. studenoga.
vrijeme: 09.11.2016.
mjesto: Zagreb; Institut za povijest umjetnosti, Ulica grada Vukovara 68
url: https://www.ipu.hr
Cilj je širu javnost pobliže upoznati s istraživanjima koja Institut provodi u polju povijesti umjetnosti, arhitekture i urbanizma, vizualne kulture, a posebno u segmentu valorizacije i prezentacije hrvatske kulturne baštine.

U formatu predavanja i javnih razgovora govorit će se o specifičnim i raznovrsnim temama koje su trenutno u fokusu istraživanja znanstvene zajednice. Primjerice, predstavit će se začetak višegodišnjeg projekta kojemu je u fokusu evaluacija naslijeđa CIAM-a (Međunarodnog kongresa moderne arhitekture) a rezultat je istraživačkog rada na projektu 'Moderne i suvremene umjetničke mreže, umjetnike grupe i udruženja', a s druge strane predstavlja se i projekt 'Zaboravljena baština: drveni oltari u Istri', koji se provodi u partnerstvu s Hrvatskim restauratorskim zavodom o problemu istraživanja, obnove i prezentacije drvenih oltara i transferu specijalističkih znanja povjesničara umjetnosti i restauratora lokalnoj zajednici u Istri, koja je primarni baštinik ovog tipa kulturne baštine.

U godini u kojoj znanstveno-stručni časopis za suvremena likovna zbivanja Život umjetnosti obilježava 50. godišnjicu kontinuiranog izlaženja, Institut poziva  da se pridružite na javnom razgovoru s nekolicinom autora okupljenih oko tematskog broja Metafora prtljage (98-2016).
Dani otvorenih vrata Instituta za povijest umjetnosti prilika su za razmjenu informacija i znanja o aktualnim zbivanjima u polju povijesti umjetnosti.

Program