Preskočite na glavni sadržaj

Dragoslav Dragičević ‘Bez naziva’ u Greti

Galerija Greta poziva na otvorenje izložbe ‘Bez naziva’  Dragoslava Dragičevića, koje će se održati u ponedjeljak 31.listopada, u 20:00 sati. Izložba ostaje otvorena do 04.studenog, svakim danom od 17 do 20h.
vrijeme: 31.10.2016. 20:00
mjesto: Ilica 92, Zagreb
url: http://greta.hr/31-10-2016-dragoslav-dragicevic-bez-naziva/
 Bez naziva (2015.) Dragoslava Dragičevića prostorno je iskustvo izvorno temeljeno na subjektivnom promišljanju odnosa pojedinca i društvene matrice u kojoj je ukotvljen i kojom se, silom prilika, kreće. Figurativno govoreći, Dragičević se u prethodnim radovima već osobno razračunao s mrskim mu nametanjima i ograničenjima slobode izbora, postižući osobno zadovoljstvo koje se na površinskoj razini umjetničkog djela može doimati kao izraz naslade i egoizma. Uostalom, zašto ne bismo likovali povodom izvojevane bitke, makar bila simbolična?

Bez naziva konceptualna je nadogradnja rada iz 2015. godine, prilagođena izlagačkom prostoru i publici. Nakon što je kroz rad ostvario vlastite zamisli, Dragičević nas poziva da slobodno zgazimo ili šutnemo njegove kartonske objekte-kućice kako bismo došli do osobne zadovoljštine i zadobili nadzor nad situacijom. Promatrač postaje sudionik u oslobađajućem procesu.

Božo Kesić