Preskočite na glavni sadržaj

Književnost, između: Vatroslav Miloš u Booksi

U utorak, 25.10. u 19 sati u klubu Booksa će, u sklopu Književnog budoara i tribine Književnost, između gostovati novinar u kulturi, muzičar i književni komparatist Vatroslav Miloš.
vrijeme: 25.10.2016. 19:00
mjesto: Knjižni klub Booksa, Martićeva 14d, Zagreb
url: http://booksa.hr/program/knjizevnostizmedju-vatroslav-milos
Miloš od  2007. godine radi kao urednik i novinar portala Kulturpunkt.hr, a glazbene recenzije i kritike pisao je za Zarez Potlistu. Njegov rad Djevojke su revolucionarna snaga: riot grrrl i ulog u politiku nove ženskosti nagrađen je Nagradom za studentski rad na temu ženske i rodne problematike Centra za ženske studije te objavljen u časopisu Treća 2011. godine. S grupom Benchwarmers u studenom 2013. godine izdao je album Define Success za Noisy Night, nezavisnu etiketu Matije Habijanca (The Marshmaellow Notebooks).
Dunja Kučinac, voditeljica tribine, s gostom će rekapitulirati teme kojima se tribina Književnost, između bavila u protekle tri godine, odnosno razgovarat će o glazbenoj kritici i njezinoj ulozi danas, o kritičkom novinarstvu u kulturi, odnosu popularne kulture i visoke književnosti, poziciji žena u polju glazbe i glazbene kritike te uvjeta u kojima trenutno funkcionira i taktika kojima se koristi domaća nezavisna glazbena scena, od indie bendova do nezavisnih etiketa.