Preskočite na glavni sadržaj

11. međunarodno violončelističko natjecanje 'Antonio Janigro'

Umjetnička škola Poreč ugostit će od 20. do 25. listopada 2016. jedanaesto izdanje Međunarodnog violončelističkog natjecanja 'Antonio Janigro' za natjecatelje do dvadeset godina starosti, u organizaciji Koncertne direkcije Zagreb i Umjetničke škole Poreč. 
vrijeme: 20.10.2016.
mjesto: Poreč

11. međunarodno violončelističko natjecanje 'Antonio Janigro' održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Istarske županije, Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča.

Ustanovljeno 1995. na prijedlog Koncertne direkcije Zagreb i profesorice Dobrile Berković-Magdalenić, natjecanje nosi ime iznimnog umjetnika, dirigenta i pedagoga koji je osnovao Komorni orkestar Radio Zagreba i ansambl Zagrebačkih solista te ostavio neizbrisiv trag na hrvatskoj i svjetskoj glazbenoj sceni.
Tijekom vremena natjecanje se afirmiralo kao jedno od najuglednijih međunarodnih violončelističkih natjecanja. Velik interes i uspjesi mladih hrvatskih i stranih violončelista trajan su poticaj za nastavak ovog iznimno uspješnog projekta.

Na ovogodišnje se natjecanje prijavilo 77 kandidata kojima se pruža prilika za osvajanje brojnih nagrada, od novčanih nagrada i koncerata s renomiranim orkestrima i komornim ansamblima, sudjelovanja na majstorskim radionicama i seminarima vrhunskih pedagoga, do vrijednih gudala i kutija za violončelo.

Raspored natjecanja