Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Vladimira Babina u Varaždinu

Koncert Vladimira Babina pod nazivom Od klasike do jazza održat će se u utorak, 18. listopada 2016. u 19 sati, u velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu. 
vrijeme: 18.10.2016.
mjesto: Varaždin, Glazbena škola
url: http://www.koncertni-ured.com.hr

Program:

J.S.Bach: WTK II – Preludij i fuga u c-molu
W.A.Mozart: Fantasie u d-molu, K. 397
I.Albeniz: Asturias
D.Ellington: Caravan
F.Chopin: Scherzo br.1 u h-molu, op.20
O.Peterson: Laurentide waltz
F.Parać: Ples barunice
C.Debussy: Clair de Lune
D.Brubeck: Blue rondo a'la Turk
V.Babin: Jazzyland
F.Chopin: Preludes,op.28.br: 22, 23 i 24
M.Schmitz: Crazy ragtime
B.Papandopulo: Studija br.1

Rođen u Osijeku 1964, Vladimir Babin je po sudu kritike jedan od najeminentnijih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista. Klavir je diplomirao na osje čkom od jelu Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi prof. Damira Sekošana 1985., a nakon toga je završio i poslijediplomski studij u Beogradu u klasi prof. Dušana Trbojevića, gdje je i magistrirao 1989.

Dobitnik je brojnih nagrada na pijanističkim natjecanjima, kao i nagrade Rektorata Zagrebačkog sveučilišta kao najbolji student diplomant.

Koncertira kao solist i član komornih sastava po Hrvatskoj i inozemstvu te nastupa uz orkestre kao solist. Snimao je za razne TV i radio postaje, te nekoliko CD-a (CD "Pod Učkom", CD “Hrvatska solo popijevka”, solo live CD s djelima Bacha, Beethovena, Szymanowskog i Papandopula, live CD-DVD s djelima Schumanna i Chopina, live CD - XX stoljeće od klasike do jazza, te live CD-DVD 3.Beethovenov klavirski koncert s orkestrom HNK Rijeka).

Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost ispoljava prema hrvatskim autorima. Osim s klasikom, Babin često na stupa i kao vrstan jazz pijanist (njegov CD "Jazzyland" doživio je veliki uspjeh kod publike i kritike, kao i najnoviji CD “Moodology” sa saxofonistom Z.Baraćem).

Uz održavanje pijanističkih seminara, redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Od 1997.g. je docent, od 2009.g. izv.profesor klavira na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb, a od 2007. i umjetnički voditelj - pročelnik PO Rijeka.