Preskočite na glavni sadržaj

Ilok - Međunarodni festival turističkoga i ekološkog filma u hrvatskome i srbijanskom dijelu Srijema

Međunarodni festival dokumentarnog filma iz područja turizma i ekologije, 4. Srijem Film Fest, koji se do 8. listopada u organizaciji Udruženja filmskih, televizijskih i radijskih stvaratelja 'Sremfilm' iz Srijemske Mitrovice održava u devet mjesta i gradova hrvatskoga i srbijanskog dijela Srijema, svečano je u četvrtak otvoren u dvorcu 'Odescalchi' u Iloku.
vrijeme: 05.10.2016.
url: http://www.sremfilmfest.com/

Festival je jedinstven jer se istodobno održava na 11 mjesta u jednoj zemljopisnoj regiji u dvjema zemljama, od istočnih do zapadnih obronaka Fruške gore, rekao je osnivač i direktor tog festivala Igor Čolak, dodajući kako će se prikazati 60 filmova iz 31 zemlje s pet kontinenata.
 
"Festival je od prvoga dana posvećen promociji turističkoga i ekološkog filma i turističkih potencijala kulturno-povijesnog naslijeđa i prirodne baštine cijeloga Srijema kao jedinstvene regije", rekao je Čolak.
 
Festival ima natjecateljsko obilježje, a nagrade najuspješnijim festivalskim ostvarenjima - Grand prix festivala te zlatne, srebrne i brončane bubamare najboljim filmovima u turističkoj i ekološkoj kategoriji bit će uručene posljednjeg dana tog festivala, 8. listopada, na svečanosti koja će se održati u hotelu "Termal" u Vrdniku nedaleko od Novoga Sada.
 
O nagradama će odlučivati žiri u kojem će biti obnašatelj dužnosti direktora Radiotelevizije Srbije Ilija Cerović, filmski kritičar Božidar Zečević i Marina Budimir iz iločke Udruge "Cuccium".
 
Projekcije filmova će se održavati u Kulturnom centru u Staroj Pazovi, Inđiji i Pećincima, Zavičajnome muzeju u Rumi, Arheološkom nalazištu Gomolavi u Hrtkovcima, Muzeju Srijema u Srijemskoj Mitrovici i Specijalnom rezervatu prirode Zasavici u srbijanskom dijelu Srijema, a u hrvatskom dijelu u Gradskome muzeju u Iloku, Pastoralnom centru u Nijemcima te Muzeju vučedolske kulture u Vukovaru. (Hina)