info - film, video


projekcija

Ciklus španjolskoga filma u Ljetnom Art-kinu

Ciklus španjolskog filma počinje 26. lipnja, a Art-kino prikazat će pet trilera...  Svi filmovi Ciklusa prikazivat će se na Ljetnom Art-kinu, u dvorištu Samostana Gospe Lurdske.
 
projekcija

Kino Europa: 'Kosa' u programu 'Kinolektira'

Program 'Kinolektira' zagrebačkog kina Europa donosi 27. lipnja, kultni film 'Kosa' Miloša Formana iz 1979. godine, antiratnu glazbenu dramu čije pjesme nisu zaboravljene niti nakon četrdeset godina. 
 
izložba, najave

Izložbeni program 65. Pulskog filmskog festivala

Ravnateljica Pulskog filmskog festivala, Gordana Restović, na konferenciji za novinare u srijedu predstavila je popratni izložbeni program 65. Pulskog festivala. 
 
projekcija

Panorama: Skriveno blago bugarskog filma u kinu Tuškanac

Od 21. do 30. lipnja 2018. zagrebačko kino Tuškanac premijerno prikazuje osam filmova bugarske kinematografije od konca 1950-ih do početka 1970-ih, uključujući i čuvne naslove Kradljvac bresaka (1964), Kozji rog (1972), Ikonostas (1969), Odstupanje (1967) i Privezani balon (1967).  
 
nagrada

DHF: 'Buffet Željezara' i 'Majči' dobitnici festivalskog Grand Prixa

Filmovi "Buffet Željezara" Gorana Devića i "Majči" Josipa Lukića dobitnici su Grand Prix ovogodišnjih, 27. Dana hrvatskog filma (DHF), objavljeno je u srijedu navečer na dodjeli nagrada na zagrebačkoj Ljetnoj pozornici kina Tuškanac. 
 
predstavljanje

Tabor Film Festival predstavio domaću filmsku konkurenciju

Na Tabor Film Festivalu, koji će svoje 16. izdanje doživjeti od 5. do 8. srpnja u dvorcu Veliki Tabor, i ove će se godine prikazati više od dvjesto kratkometražnih filmova iz Hrvatske i svijeta. 
 
festival, najave

DORF 2018 - filmovi u regionalnoj selekciji

U programu regionalne konkurencije DORF 2018, u kolovozu u Primoštenu i Vinkovcima, posjetiteljima će biti prikazano šest filmova iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.
 
najave

Srijeda na Danima hrvatskog filma

Posljednji dan 27. Dana hrvatskog filma nudi, uz standardno zanimljiv filmski program, bogata popratna i glazbena uzbuđenja. Prije svega, najnapetiji i najsvečaniji trenutak dodjele festivalskih nagrada održat će se u 21:30 na Ljetnoj pozornici Tuškanac. 
 
nagrada

Film 'Biciklisti' Veljka Popovića nagrađen na festivalu u Annecyju

'Biciklisti', kojima je prikazivanje na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju ujedno bilo i međunarodna premijera, osvojili su priznanje žirija natjecateljskog programa.
 
projekcija, najave

Ljeto u kinu Europa

Ovogodišnje Ljeto u kinu Europa u to zagrebačko kino donosi od 21. lipnja do 1. rujna više od 70 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u sklopu redovnog programa, kao hit ostvarenja europske kinematografije. 
 
festival, najave

65. Pula: Najraznovrsniji međunarodni program dosad

Već tradicionalan Međunarodni program Pulskog filmskog festivala ove godine uz igrane, donosi dokumentarne filmove i dramske serije, izbor recentnih ostvarenja europskog i nezavisnog svjetskog filma s relevantnih međunarodnih festivala te najraznovrsniju ponudu dosad, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u Zagrebu festivala, čije se 65. izdanje održati od 14. do 22. srpnja.
 
festival, najave

DHF: Nezaobilazni stari i novi filmovi u popratnom programu

Uz prestižni natjecateljski program, 27. Dani hrvatskog filma, koji se od 16. do 20. lipnja održavaju u Kinu Tuškanac, Centru za kulturu Trešnjevka, Parku Stara Trešnjevka, Staroj vojnoj bolnici, na Ljetnoj pozornici Tuškanac i Akademiji dramske umjetnosti. 
 
projekcija

'Ratovi stilova' za kraj četvrte sezone Kratkih slika

Kratke slike svoju četvrtu sezonu završavaju 14. lipnja, u 19,30 sati, u MM centru projekcijom kultnog dokumentarnog filma 'Ratovi stilova' (Style Wars) redatelja Tonyja Silvera koji donosi portret  njujorške ulične kulture ranih 80-ih, razvoja hip-hopa i grafita. Ulaz na program je besplatan!
 
projekcija

Talijanski filmovi nagrađeni u Cannesu na programu kina 'Europa'

'Ciambra' i 'Sicilijanska bajka', talijanski filmovi nagrađivani na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu 14. lipnja se počinju prikazivati u zagrebačkom kinu 'Europa', kao i u odabranim kinima u sklopu Kino mreže.
 
festival, projekcija

DHF: 'Filmska dvorišta' za zagrijavanje uoči početka festivala

Pretprogramom 'Filmska dvorišta' u Staroj vojnoj bolnici u Vlaškoj u petak, 15. lipnja, počinju filmski programi 27. Dana hrvatskog filma, festivala posvećenog hrvatskoj produkciji kratkih i srednjometražnih igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, animiranih i namjenskih filmova.
 
projekcija

Projekcije studentskih kratkometražnih igranih filmova

Projekcije studentskih kratkometražnih igranih filmova će se održati u četvrtak, 14. lipnja, s početkom u 17,15 sati u kinu 'Europa' (Varšavska 3).
 
projekcija

MFF: Na prvoj skrivenoj projekciji 'Kineska četvrt' Romana Polanskog

Do početka ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, koji će se održati od 24. do 28. srpnja, na skrivene lokacije u Zagrebu festival dovodi četiri filmska klasika, počevši od nedjelje, 17. lipnja i filma 'Kineska četvrt' Romana Polanskog.
 
projekcija

Međunarodna premijera filma 'Posljednji bunar' Filipa Filkovića na festivalu u Grenobleu

Kratkometražni film Filipa Filkovića 'Posljednji bunar', nastao u hrvatsko-francuskoj koprodukciji, uvršten je u jedan od tri natjecateljska programa 41. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma na otvorenom u Grenobleu. Film će tamo ujedno imati i međunarodnu premijeru.
 
natječaj

Tabor Film Festival objavljuje natječaj za volontere

Tabor Film Festival poziva sve zainteresirane volontere da se priključe i sudjeluju u realizaciji ovogodišnjeg izdanja koje će se održati u dvorcu Veliki Tabor od 5. do 8. srpnja. Svi izabrani kandidati pridružit će se velikoj volonterskoj obitelji koja je nastala u protekla dva izdanja. Prilika je to za skupiti dragocjeno iskustvo, upoznati nove ljude i pritom se dobro zabaviti. Prijave traju do 20. lipnja 2018.!
 
projekcija

Mediteranske boje u Ljetnom Art-kinu

U petak, 15. lipnja, otvara se Ljetno Art-kino u Rijeci. Na otvorenju će se prikazati gorko-slatka dramedija 'Leptiri,' film pobjednik ovogodišnjeg festivala u Sundanceu. Ljetno Art-kino zatim donosi aktualna vrhunska ostvarenja talijanskog i španjolskog filma koja će se prikazati na otvorenom, u 21,30 sati, u dvorištu Samostana Gospe Lurdske u koje se ulazi kroz kino.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

14. ljetne filmske radionice u Varaždinu

I ovog ljeta udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira Ljetne filmske radionice koje će biti održane od 2. do 6. srpnja u prostorijama udruge u Varaždinu, odnosno u Centru za mlade Varaždin na adresi Petra Preradovića 4. Djeca i mladi mogu se prijaviti za sudjelovanje na radionicu animiranog filma, te na radionici TV reportaže. Broj polaznika je ograničen, a prijave traju do 24. lipnja!
 
nagrada

Dodijeljene nagrade na 11. SEFF - Smaragdnom eko festivalu

U nedjelju, 10. lipnja, zatvoreno je 11. izdanje SEFF - Smaragdnog eko film festivala proglašenjem pobjednika, izložbom i koncertom na terasi zagrebačkog Centra mladih Ribnjak. Međunarodni žiri proglasio je tri najbolja naslova iz tri kategorije. SEFF se održavao od 6. lipnja, a počeo je u Gospiću.
 
natječaj

Poziv na prijavu projekata na novi Matchmaking forum u Puli

Pulski filmski festival poziva zainteresirane profesionalce da do 20. lipnja 2018. prijave projekate na novi Matchmaking Forum.
 
financiranje

Kinorami ponovno sredstva Potprograma MEDIA

Iako su ove godine ukinuti dodatni, automatski, bodovi za projekte koji dolaze iz zemalja niskoga produkcijskog kapaciteta te su postroženi uvjeti prijave za sredstva izdvojena za razvoj pojedinačnoga projekta, Hrvatska se, s još 26 zemalja, našla na listi 59 odobrenih projekata. Kinorama je dobila sredstva u iznosu od 50 000 eura, a dodijeljena su im za TV seriju Područje bez signala.
 
nagrada

Animafest: Najbolji kratkometražni film 'Pad', a dugometražni 'Kakav veličanstveni kolač!'

Prix ovogodišnjeg Animafesta u kratkometražnoj konkurenciji osvojio je film 'Pad' Borisa Labbea, a u dugometražnoj 'Kakav veličanstveni kolač!' Emme De Swaef i Marca Jamesa Roelsa, objavljeno je u subotu navečer na dodjeli nagrada u kinu Europa kojom je završilo 28. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma.  
 
natječaj

Otvoren natječaj za sudjelovanje na 12. izdanju Vukovar film festivala

Discovery d.o.o. raspisao je natječaj za sudjelovanje na 12. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 23. do 26. kolovoza. Filmovi za selekciju, s cjelovitom prijavom, moraju biti poslani najkasnije do 20. srpnja 2018.!
 
projekcija

Portreti: Stogodišnjica Ingmara Bergmana

Povodom stogodišnjice rođenja Ingmara Bergmana, jednog od najvećih redatelja u povijesti svjetskog filma, kino 'Tuškanac' u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske u RH, od ponedjeljka, 11. do četvrtka, 14. lipnja prikazuje izbor od sedam filmova pod nazivom Portreti: Stogodišnjica Ingmara Bergmana.
 
projekcija

Animafest u riječkom Art-kinu

Od subote, 9. lipnja do ponedjeljka, 11. lipnja prikazat će se izbor filmova s ovogodišnjeg Animafesta Zagreb, koji uključuje filmove nominirane za Europsku nagradu za animaciju, zatim dugometražni talijanski animirani film Mačka Pepeljuga, te neke od najznačajnijih hrvatskih animiranih horor filmova. 
 
projekcija

Svjetska premijera filma 'Mezostajun' u kinu' Tuškanac'

S besplatnim ulazom za sve posjetitelje, ove nedjelje, 10. lipnja, u 21 sat, u 'Tuškancu' prikazat će se tri nova filma redatelja Ivana Ramljaka. Ulaz na projekciju je besplatan!
 
projekcija

'Ljetnikovac' Damira Čučića u natjecateljskom programu Međunarodnog filmskog festivala u Marseilleu

Dugometražni film Damira Čućića 'Ljetnikovac', nastao u produkciji kuće Spiritus Movens, uvršten je u međunarodnu konkurenciju Međunarodnog filmskog festivala u Marseilleu – FIDMarseille, koji se održava od 10. do 16. srpnja 2018. godine.
 
predstavljanje

Oblikovanje svjetla za televiziju i film>>>

 
 
festival

Objavljeni naslovi programa 'Ješke' 11. Festivala mediteranskog filma Split

U ljetnom kinu Bačvice u četvrtak, 7. lipnja, u 21,30 sati počinje 11. Festival mediteranskog filma Split te traje do 16. lipnja. Organizatori su objavili natjecateljski program 'Ješke' u kojem se prikazuju hrvatski kratkometražni filmovi među kojima su i 'Marica' Judite Gamulin, 'Biciklisti' Veljka Popovića te 'Lovettovi 'Igora Bezinovića.
 
projekcija

Počinje nova filmska sezona na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Ljetna pozornica Tuškanac, u subotu, 9. lipnja, u 22 sata započinje novu sezonu filmskih projekcija, i to hrvatskom premijerom dugometražnog animiranog filma 'Otok pasa' Wesa Andersona, koja će se održati u sklopu Svjetskog festivala animiranog filma Animafest.
 
nagrada

Mustafa Nadarević i Rade Šerbedžija dobitnici motovunske nagrade Pedeset godina

Pedeset godina, najstarija motovunska nagrada, ove godine odlazi u ruke dvojice bardova hrvatskog glumišta i kinematografije ‒ Mustafe Nadarevića i Rade Šerbedžije za pola stoljeća neodustajanja od i vjernosti prema filmu.
 
natječaj

#EuropeanFilmChallenge: S 10 europskih filmova do Venecije

Filmofili do 31. srpnja mogu osvojiti jedinstvenu priliku – posjetiti Veneciju te doživjeti atmosferu najstarijeg svjetskog filmskog festivala koji ove godine bilježi 75. izdanje. U Hrvatskoj se projekt European Film Challenge odvija u dva kruga, s dva pobjednika. Na kraju svakog kruga natjecanja najpredaniji filmofil je nagrađen odlaskom na jedan od velikih europskih filmskih festivala i to posve besplatno: putni troškovi, smještaj i akreditacija su nagrada za gledanje filmova.
 
nagrada

Rade Šerbedžija dobitnik Nagrade 'Aleksandar Lifka'

Jubilarni, 25. Festival europskog filma Palić održat će se od 14. do 20. srpnja na Paliću i u Subotici. Nagradu 'Aleksandar Lifka', koju Festival europskog filma Palić dodjeljuje za izuzetan doprinos europskom filmu, dobit će proslavljeni glumac Rade Šerbedžija, a ime drugog laureata bit će poznato uskoro.
 
djeca, mladi

Sedmi kontinent donosi filmove s Animafesta na odjele dječjih zagrebačkih bolnica

Uz potporu Grada Zagreba i Hrvatskog audiovizualnog centra, Udruga Djeca susreću umjetnost četvrtu godinu zaredom poziva na Sedmi kontinent - program razvijanja filmske pismenosti. Program se provodi na odjelima pedijatrije i onkologije KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Dječja bolnica Srebrnjak, Klinika za dječje bolesti te Psihijatrijske bolnice za djecu i mladež Zagreb.
 
projekcija

Osmi Ciklus turskoga filma u riječkom Art-kinu

Osmi Ciklus turskoga filma i ove godine u dolazi u Art-kino, a održat će se od 6. do 9. lipnja. Ciklus se svečano otvara u srijedu, 6. lipnja, u 18 sati, romantičnom komedijom 'Ne pričaj mi priče', razigranim filmom poznatog turskog glumca i redatelja Buraka Aksaka. Ulaz je slobodan na program u cijelosti!
 
festival

DHF: Jaka konkurencija dokumentarnog filma

Konkurencija dokumentarnog filma 27. Dana hrvatskog filma, koju otvara novi film Darija Juričana 'Gazda: Početak', posebno je jaka i donosi niz aktualnih društveno, ali i umjetnički relevantnih djela, najavili su u utorak iz DHF-a.
 
natječaj

Zasviraj na 16. Tabor Film Festivalu

Tabor Film Festival koji će se održati od 5. do 8. srpnja i ove godine u suradnji s ljubljanskim Radio Študentom organizira natječaj za hrvatske i slovenske bendove. Bend koji pobijedi uz malo truda i sreće imat će priliku zasvirati na prekrasnom Sunset stageu s kojeg puca pogled na zagorske brege. Prijaviti se može do 12. lipnja 2018.!
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Froom daruje besplatne projekcije u kinu 'Europa'

Filmska radionica Froom djeci i roditeljima na prvi dan praznika, 16. lipnja u kinu 'Europa' poklanja besplatnu projekciju dva filma, s početkom u 11 sati. Na programu su kratkometražno iznenađenje i dugometražni igrani film za mlade Ljeto u Brooklynu (Little Men).  Froom radionice ponovno počinju 17. lipnja, a prijave za pet termina radionica u Zagrebu, SInju i Prelogu su otvorene.
 
djeca, mladi

&Black&White - hrvatski animirani serijal

Hrvatski animirani serijal &Black&White svoju će premijeru imati na ovogodišnjem Animafestu Zagreb, a naknadno kreće na mini turneju i predstavljanje po Europi, točnije u Annecy na prestižni MIFA sajam - The International Animation Film Market, od 12. od 15. lipnja. Glavna ideja i cilj ovog kreativnog projekta je potaknuti razvoj vizualne percepcije kod djece i stvoriti prostor za specifično poimanje dizajnerskih rješenja i izvornog humora koji je također jedan od važnijih faktora ovog serijala.
 
predavanje, tribina

Masterclass 'Filmska glazba' Darka Rundeka i gostiju

Otvorene su prijave za ekskluzivni masterclass jednog od naših najnagrađivanijih glazbenika i filmskih skladatelja kojemu 'u goste' 20. lipnja na Akademiju dramske umjetnosti dolaze i redatelji s kojima je uspješno surađivao.
 
festival

DHF: Animirana konkurencija donosi deset vrhunskih djela

U konkurenciji animiranog filma ovogodišnjih Dana hrvatskoga filma prikazat će se deset vrhunskih djela, među kojima produkcijski dominira posljednjih godina revitalizirani Zagreb film s četiri rada, najavljeno je s festivala koji će se održati od 16. do 20. lipnja u Zagrebu.
 
nagrada

VAFI & RAFI dodijelio nagrade najuspješnijim mladim animatorima

Dodjelom nagrada najuspješnijim mladim animatorima, u nedjelju je u Varaždinu završio ovogodišnji 9. VAFI & RAFI – Internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Započele prijave za dječje kreativne radionice 65. Pule

65. Pulski filmski festival poziva zainteresiranu djecu i mlade da se prijave na popularne interaktivne radionice - Pustolovni laboratorij profesora Baltazara i RED radionicu za digitalnu generaciju. Za obje radionice prijave su otvorene do 27. lipnja 2018. ili do ispunjenja kapaciteta.
 
projekcija

Portreti: Suvremeni Iran Asghara Farhadija u kinu 'Tuškanac'

Od petka, 1. lipnja do nedjelje, 3. lipnja u kinu 'Tuškanac' održava se retrospektiva jednog od najvećih suvremenih filmskih autora, iranskoga redatelja Asghara Farhadija. U sklopu retrospektive bit će prikazano šest od ukupno sedam njegovih filmova.
 
projekcija

Animafest Open Air na Ribnjaku uoči 28. svjetskog festivala animiranog filma

Najdražim zagrebačkim obiteljskim kino-piknikom, Animafest Open Airom, u parku Ribnjak u subotu, 2. lipnja, u 21,30 počinju filmski programi 28. Svjetskog festivala animiranog filma.
 
najave

DORF u Ljetnom vrtu Vintage Industriala

Prvo od 4 besplatna DORF druženja u Ljetnom vrtu Vintage Industriala (Savska 160) održat će se u nedjelju, 3. lipnja.
 
festival, projekcija

Animafest: Ususret festivalu vikend projekcije na otvorenom

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb svečano se otvara za manje od tjedan dana, 4. lipnja, no ljubitelji animiranog filma već za vikend mogu besplatno pogledati odabrane filmove s prošlogodišnjeg izdanja, ali se i provozati biciklima u čast profesora Baltazara.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>