info
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Vijetnamu

Otvoren je natječaj za izlaganje na grupnoj izložbi hrvatskih umjetnika pod nazivom 'Memories II', u Heritage space galeriji u Hanoiu, te nakon toga predstavljanje i u New space art foundation galeriji u gradu Hue, u Vijetnamu. Natječaj je otvoren do 28. veljače.
 
natječaj

Mediterranea 18 / Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana - natječaj

Bijenale mladih umjetnika Europe i Mediterana (BJCEM) objavljuje natječaj za izlaganje na ovogodišnjoj izložbi Mediterranea 18, koja će se u svibnju 2017. održati u Albaniji i to u dva grada, Tirani i Draču.  Rok za prijavu je 20. siječnja.
 
izložba

Pričam ti priču? Izbor iz suvremene hrvatske ilustracije

Izložba 'Pričam ti priču? Izbor iz suvremene hrvatske ilustracije' otvara se u petak, 20. siječnja, u 18 sati, u prostoru galerije Krsto Hegedušić u Petrinji. Izložba ostaje otvorena do 10. veljače.
 
susret

Na 13. Virkasu dvije premijere i brojna gostovanja

Virovitički kazališni susreti, 13. Virkas, održat će se od 10. veljače do 11. ožujka, a na programu su i dvije premijere te gostujuće predstave iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, objavilo je Kazališta Virovitica.
 
natječaj

14. međunarodni festival komedije 'Mostarska liska 2017' - poziv

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru objavljuje Javni poziv za sudjelovanje na 14. međunarodnom festivalu komedije 'Mostarska liska 2017', koji će se održati u Mostaru, od 22. do 29. travnja. Rok za prijave traje do 20. veljače 2017.
 
obavijest

Stalni postav Srednjovjekovnog odjela Arheološkog muzeja

Otvorenje stalnog postava Srednjovjekovnog odjela Arheološkog muzeja u Zagrebu održat će se u petak, 20. siječnja, u 12 sati. Prvi put nakon 2002. godine, posjetitelji mogu pogledati tu najraznovrsniju i najsveobuhvatniju zbirku kontinentalne Hrvatske, do sada dostupnu tek kroz povremene izložbe.
 
izložba

Božica Dea Matasić: In - verzija

U utorak, 24. siječnja, u 19 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt, u sklopu ciklusa Suvremeni umjetnici u stalnom postavu MUO-a, otvara se izložba Božice Dee Matasić 'In – verzija'. Izložba ostaje otvorena do 2. travnja.
 
koncert

NLV i One Step Away promoviraju albume u Tvornici kulture

U ovom tjednu će se u zagrebačkoj Tvornici kulture održati dvije promocije albuma mladih izvođača. Bend NLV dolazi u Tvornicu u petak, 20. siječnja, u sklopu promocije istoimenog albuma prvijenca. Punk rock četvorka One Step Away koncertno će promovirati album 'Ni grama srama' 21. siječnja, a podršku će im dati zagrebački King Ubu i Saučešće.
 
predstavljanje

Predstavljanje nove knjige Davora Šalata 'Skeniranje vjetra'

Društvo hrvatskih književniak poziva na predstavljanje nove knjige Davora Šalata 'Skeniranje vjetra' koje će se održati u petak, 20. siječnja, u 19:00 sati.
 
radionica, kolonija

Prijavi se i sudjeluj u projektu 'Umjetnost demokracije u Euro-mediteranskoj regiji'

Udruga 'Mala filozofija' poziva mlade u dobi od 15 do 21 godine da sudjeluju na radionicama međunarodnog projekta Umjetnost demokracije, financiranog od međuvladine organizacije Anna Lindh Foundation.
 
predstavljanje

Poetski striptiz - gostuju Sanja Baković i Siniša Matasović

U utorak, 24. siječnja od 20:30 sati u Vinylu, bit će održan prvi Poetski striptiz u 2017. godini. Začetnik i moderator Poetskog striptiza, Dino Tremens, ugostit će dvoje istaknutih pjesnika mlađe generacije, Sanju Baković i Sinišu Matasovića.
 
izložba

Izložba Smiljke Pavlović u Varaždinu

U petak, 20. siječnja, u 19 sati, u Galeriji Zlati Ajngel u Varaždinu, otvara se izložba fotografija Smiljke Pavlović. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače.
 
izložba

David Bowie na fotografijama Briana Rašića u Muzeju za umjetnost i obrt

Nešto više od godinu dana nakon smrti jednog od najvećih glazbenika današnjice Davida Bowieja, u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt 2. veljače, otvara se izložba fotografija koje je snimio Brian Rašić, glazbeni fotograf koji više od 30 godina živi i radi u Londonu.
 
predstava

Premijera talijanske inačice suvremene predstave o Crvenkapici riječkoga HNK

Talijanska inačica predstave suvremene predstave o Crvenkapici 'Attenti al lupo ovvero Cappuccetto Rosso (Čuvaj se vuka ili Crvenkapica)', nastala u suradnji Talijanske i Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca premijerno će se odigrati 24. siječnja u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u srijedu.
 
projekcija

Bolivudski film 'Manje šećera' u kinu Europa

Romantičnim bolivudskim filmom 'Manje šećera', zagrebačko kino 'Europa' u četvrtak nastavlja ciklus indijskog filma koji predstavlja odabrane filmove jedne od najvećih kinematografija u svijetu.
 
obavijest

Komemoracija za Ivu Brešana

Hrvatsko društvo pisaca  poziva na komemoraciju za našeg istaknutog dramskog pisca, prozaista i scenarista Ivu Brešana koja će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, u ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 12 sati.
 
natječaj

Putnički natječaj - Nagrada Dijana Klarić

Raspisan je novi natječaj za Nagradu Dijana Klarić koja se dodjeljuje u pet kategorija: najbolji putopis, fotografija, video, projekt i putnik godine. Natječaj je otvoren do 1. travnja.
 
natječaj

EFFE Label 2017./2018. - prijave

Do 17. veljače 2017., festivali u Hrvatskoj i diljem Europe imaju priliku prijaviti se predstavljajući se kroz prijavu u sklopu mreže EFFE kako bi festival u naredne dvije godine globalno promicala oznaka EFFE Label. EFFE Label je oznaka koja predstavlja izvrsnost i nudi međunarodnu prepoznatljivost jedinstvenosti pojedinoga festivala u cijeloj Europi.
 
koncert

Koncert Gudačkog kvarteta Sebastian u CKIM-u

Koncertnu sezonu Centra za kulturu i informacije Maksimir ove godine otvara Gudački kvartet Sebastian koji će svoj prvi koncert u CKIM-u održati u subotu, 21. siječnja 2017. s početkom u 19.30 sati. Ulaz na koncert je slobodan. 
 
koncert

'Galaktički koncerti' u sklopu 'Komornih koncerta u Zajcu'

I u 2017. godini nastavljaju se koncerti iz ciklusa 'Komorni koncert u Zajcu', a prvi je na programu u četvrtak, 19. siječnja u 20 sati, na pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca.  
 
predstavljanje

Promocija izdanja 'Rijeka Sava, slavonska Posavina i suvremena slavonska historiografija'

Hrvatski institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje organizira predstavljanje svojih recentnih izdanja na temu rijeke Save i slavonske Posavine (zbornik 'Rijeka Sava u povijesti', urednika dr. sc. Branka Ostajmera, te monografija 'Divljina s pečatom: socioekološki sustav brodske Posavine u 18. stoljeću', autora Luke Jakopčića). Promocija će se održati u srijedu, 18. siječnja, u 18 sati, u prostoru Tribine grada Zagreba, Kaptol 27.
 
projekcija

Velika kazališta na velikom platnu: Shakespeareov 'Cimbelin'

Projekcija nove engleske kazališne predstave 'Cimbelin' Wiliama Shakespearea u izvođenju Royal Shakespeare Company održat će se u nedjelju, 22. siječnja, s početkom u 19 sati, u zagrebačkom kinu 'Tuškanac'.
 
predstava, djeca, mladi

Mjuzikl za djecu 'Matilda' u zagrebačkome HNK-u

Iznimno uspješni dječji mjuzikl 'Matilda', u režiji Nine Kleflin i na autorsku glazbu Nene Belana i Marijane Nole, u nedjelju, 22. siječnja, gostuje na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu u dva termina – u 17 i u 19 sati.
 
izložba, predavanje, tribina

3D Glitch, grupna izložba britanskih umjetnika u Rijeci

Drugo more poziva na skupnu izložbu 3D Glitch, koja će se u četvrtak 19. siječnja 2017. u 20 sati otvoriti u riječkoj Galeriji Filodrammatica. Prije otvorenja, Dominic Smith - jedan od umjetnika uključenih u izložbu - održat će u 18 sati predavanje na temu flip-floppinga, što je naziv za upošljavanje različitih fizičkih i digitalnih procesa prilikom stvaranja umjetničkog djela.
 
izložba

Zbirka Danijel Režek u Mimari

U četvrtak, 19. siječnja, u 19 sati, u Muzeju Mimara, otvara se izložba Zbirka Danijel Režek. Izložbu će otvoriti akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU - a, a ostaje otvorena do 5. veljače.
 
predstavljanje

Književna večer s Borbenom Vladovićem

Gradska knjižnica Ante Kovačića poziva na književnu večer pjesnika, romansijera, novelista i dramskoga pisca Borbena Vladovića u srijedu 18. siječnja 2017. u 18 sati, u Zaprešiću.  
 
radionica, kolonija

Kulturni četvrtak u Sesvetama - Fantastična Čitafora

U okviru programa Kulturni četvrtak u Sesvetama, Knjižnica Sesvete poziva na čitateljsko spisateljsku radionicu fantazija i SF-a, pod nazivom 'Fantastična Čitafora: Od zmajeva do svemirskih brodova' koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja, u 19:00 sati.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjiga 'Na ovo sam baš ponosna: šezdeset dvije žene i njihove priče' i 'Sezonka'

U petak, 20. siječnja 2017. u 18.00 sati u Središnjem odjelu za odrasle Gradske knjižnice Velika Gorica započinjemo s ovogodišnjom sezonom književnih susreta u knjižnici. Ljubitelje književnih druženja za početak očekuje jedinstven književni susret i predstavljanje dviju knjiga – 'Na ovo sam baš ponosna: šezdeset dvije žene i njihove priče' i 'Sezonka' autorice Gordane Frgačić.
 
obavijest

Dodana i treća izvedba mjuzikla 'Cats' u zagrebačkoj Areni

Slavni mjuzikl 'Cats' Andrewa Lloyda Webbera, jedan od najdugovječnijih mjuzikala u povijesti newyorškog Broadwaya, bit će izveden u Areni Zagreb 22. i 23. ožujka, a kako su obje izvedbe rasprodane, dodan je i treći termin – 24. ožujka 2017.
 
izložba

Transparentno bijeli objekti - Fulvio Juričić

U četvrtak, 19. siječnja, u 20 sati, u HUIU galeriji u Puli, otvara se izložba 'Transparentno bijeli objekti' Fulvija Juričića. Izložba ostaje otvorena do 10. veljače.
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Zovem u vezi posla' Bobe Đuđerije

Izdavačka kuća Adamić poziva na predstavljanje knjige 'Zovem u vezi posla' Bobe Đuderije, koje će se održati u četvrtak, 19. siječnja, u 19:00 sati, u Opatiji. Književnu večer moderira Jasenka Alić-Tadić.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Slovensko komorno glazbeno kazalište

Slovensko komorno glazbeno kazalište želi biti partner na projektima u sklopu natječaja za projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, potprogram Kultura koji su zainteresirani za produkciju opera za odrasle i opera za mlade. Rok za prijave zainteresiranih partnera na projektu je 4. listopada 2017.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Strzelecki Osrodek Kultury, Poljska

Centar za kulturu Strzelecki Ośrodek Kultury želi sudjelovati kao partner na projektima u sklopu natječaja za europske projekte suradnje u programu EU Kreativna Europa, iz područja kulturne baštine, filmske umjetnosti, fotografije, glazbe, kiparstva, izvedbenih i vizualnih umjetnosti, plesa i kazališta s vladinim i nevladinim organizacijama iz cijele Europe kako bi se promicale europske vrijednosti i promicala europska baština. Prijave se primaju do 30. svibnja 2017.
 
projekcija

Zagreb u filmovima Branka Majera i Bogdana Žižića na Kratkim slikama

U četvrtak, 19. siječnja, u 19,30 sati, u MM centru održat će se projekcije klasika hrvatske kratkometražne dokumentarne kinematografije koja bilježe urbanističke promjene u Zagrebu: Zagrebačke paralele, Poplava i Sajmište. Ulaz je na projekcije je besplatan!
 
novo izdanje

Novi broj časopisa za knjigu 'Tema'

Izašlo je novo izdaje časopisa za knjigu 'Tema'. Nakladnik je Centar za knjigu, a nabaviti ga možete u distribuciji MeandarMedia. Sadržaj, među ostalim, donosi temat pod nazivom Translab i suvremena francuska poezija.
 
natječaj

Zagrebfilm otvorio natječaj za namjenske animirane filmove

Tema natječaja je očuvanje fasada u gradu Zagrebu, a traže se dva filma u trajanju od po 10 sekundi. Rok za prijavu je 20. siječnja 2017.
 
natječaj

Otvorene prijave za Animation goes MSU! 2017

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti raspisuje otvoreni poziv za natjecanje site-specific radova za medijsku fasadu Muzeja suvremene umjetnosti, Animation goes MSU! Prijave traju do 22. ožujka 2017., a svi radovi moraju stići na adresu MSU-a do tog datuma.
 
obavijest

Hrvatski paviljon na 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti

Za nastup na Venecijanskom bijenalu, 57. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti, ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek kao kustosicu izložbe imenovalo je Branku Benčić te prihvatilo njezin prijedlog da Hrvatsku na ovoj manifestaciji predstavi dvoje umjetnika: Tina Gverović i Marko Tadić.
 
predstavljanje

Pomocija knjige 'Keramika i suvremena umjetnost'

Promocije knjige 'Keramika i suvremena umjetnost' autorice Višnje Slavica Gabout, povjesničarke umjetnosti i likovne kritičarke,u izdanju ULUPUH-a, održat će se u ponedjeljak, 23. siječnja, u 12 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt.
 
festival, najave

Muzički biennale Zagreb najavljuje program 29. izdanja

Međunarodni festival suvremene glazbe 29. Muzički biennale Zagreb održat će se od 22. do 29. travnja 2017. na nekoliko zagrebačkih kulturnih lokacija. Organizatori najavljuju program koji će publiku Biennala iznenaditi i šokirati, te joj ponuditi i očekivano i neočekivano u sklopu novih programskih smjernica koje isprepliću tradiciju s raznovrsnim i interdisciplinarnim programima.
 
radionica, kolonija, predavanje, tribina

Predavanje/radionica 'Mirisi i predrasude'

U sklopu izložbe 'The best place for a blind date / Najbolje mjesto za spoj na slijepo', u utorak 24. siječnja,u 18 sati, u Tiflološkom muzeju, održava se predavanje/radionica 'Mirisi i predrasude“. Predavanje će održati Borut Mihalić.
 
izložba

Shvatiti sebe - izložba portreta iz zbirke MMSU-a

U četvrtak, 19. siječnja, u 19 sati, u Malom salonu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, otvara se izložba portreta iu zbirke MMSU-a 'Shvatiti sebe'. Izložba ostaje otvorena do 16. veljače.
 
projekcija

Gostovanje 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u Puli, II dio

Drugi dio projekcije nagrađenih filmova s 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva bit će održan u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 19. siječnja, kada će s početkom u 20 sati biti predstavljeni prvonagrađeni filmovi. Programom će moderirati Marko Zdravković-Kunac.
 
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Poziv autorima za prijavu radova za konferenciju o retuširanju, RECH4

Međunarodna znanstvena konferencija o retuširanju, 4th International Meeting on Retouching of Cultural Heritage (RECH4), održat će se 20. i 21. listopada 2017. u Splitu. Konferenciju organiziraju RECH grupa i Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu. Rok za predaju sažetaka je 31. siječnja 2017.!
 
natječaj

Demofest poziva demo bendove na proslavu 10. rođendana

Banjalučki Demofest, regionalni festival neafirmiranih bendova, desetu godinu zaredom otvara natječaj za sve demo sastave sa ex-Yu prostora. Natječaj će biti otvoren za prijave do 15. ožujka 2017.
 
predstava

Držićev 'Skup' u režiji Ivice Kunčevića premijerno u Kazalištu Marina Držića

Ansambl dubrovačkoga Kazališta Marina Držića u petak će premijerno izvesti Držićevu predstavu 'Skup', a njezin redatelj Ivica Kunčević najavio je kako će ova verzija te predstave biti znatno drukčija od one koju je postavio prije devet godina jer ovaj put nije riječ o ambijentalnoj predstavi.
 
koncert

Kvartet Sebastian - drugi koncert u sezoni

Na drugom koncertu u ciklusu kvarteta Sebastian u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, u ponedjeljak, 23. siječnja 2017. u 20 sati, članovi kvarteta izvest će tri skladbe iz triju stilskih razdoblja - klasike, 20. stoljeća i romantike. 
 
obavijest

Prva hrvatska opera 'Ljubav i zloba' objavljena na nosaču zvuka

Prvi je put u povijesti hrvatski operni prvijenac 'Ljubav i zloba' Vatroslava Lisinskoga objavljen na nosaču zvuka. Izdanje je objavila Hrvatska radiotelevizija, a u izvedbi, koja je studijski snimljena u srpnju 2015., sudjelovali su Zbor i Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije te vokalni solisti Evelin Novak, Leon Košavić, Domagoj Dorotić i Giorgio Surian te u manjim ulogama Mario Bokun i Stefano Surian.
 
natječaj

MBZ zvukovni logotip - natječaj

Natječaj Hrvatskog društva skladatelja – Muzičkog biennala Zagreb 'MBZ zvukovni logotip' održava u razdoblju od 15. siječnja 2017. do 15. veljače 2017. Od sudionika natječaja traži se da naprave zvukovni logotip za Muzički biennale Zagreb. Zvukovni logotip je audio interpretacija (vizualnog) logotipa, koja mu odgovara stilom i namjenom, a zajedno čine skladnu cjelinu koja će na prepoznatljiv način prezentirati Muzički biennale Zagreb.
 
obavijest

Zmajevo gnijezdo pretvorilo Malu scenu u središte okupljanja djece i mladih

Prvi hrvatski kazališni inkubator 'Zmajevo gnijezdo', koji je okupio pod jednim krovom u zagrebačkom kazalištu Mala scena sedam neovisnih kazališta za djecu i mlade, svoju je prvu zmajsku sezonu na adresi Medveščak 2 počeo iznimno uspješno s čak pet premijernih naslova u samo tri mjeseca postojanja.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>


http://www.forum.tm/vijesti/cekate-animator-kulture-koji-je-odgojio-generacije-teslasa-i-koncarevaca-i-jos-uspjesnoOčito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpuf
Očito je prioritet betonizacija, umjesto humanizacije prostora - See more at: http://www.forum.tm/vijesti/ocito-je-prioritet-betonizacija-umjesto-humanizacije-prostora-1954#sthash.5VEPunem.dpu