info
 
obavijest

Stvarajmo Knjižnu booku!

Četvrtu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige Knjižnom bookom u Velikoj auli Nacionalne i sveučilišne knjižnice. Iako je sam događaj vezan uz rođendan Hansa Christiana Andersena, ove će se godine, zbog proljetnog odmora učenika, proslava održati nekoliko dana ranije, 27. ožujka.
 
predavanje, tribina

Dalmatinka - kako je tvornica promijenila grad

Predavanje 'Dalmatinka - kako je tvornica promijenila grad' održat će se 27. ožujka, s početkom u 12 sati, u prostorima Instituta za etnologiju i folkloristiku (Šubićeva 42, Zagreb). Na predavanju će se predstaviti rezultati istraživanja i ukazati na važnu ulogu Dalmatinke u kolektivnoj memoriji grada Sinja, te zašto i danas predstavlja nezaobilaznu identifikacijsku točku za lokalno stanovništvo.
 
predavanje, tribina, projekcija

Ženska recentna domaća animacija uz razgovor s autoricama

Večer animacije na temu 'Ženska recentna domaća animacija uz razgovor s autoricama' održat će se u srijedu, 28. ožujka, u 19 sati, u maloj dvorani kina 'Tuškanac'. Nakon projekcije, održat će se razgovor s autoricama o procesu nastanka prikazanih kratkih animiranih filmova.
 
predavanje, tribina

Arhitekti valpovačkih vlastelina - predavanje

Predavanje i rasprava na temu Arhitekti valpovačkih vlastelina - izbor nacrta iz fundusa Državnog arhiva u Osijeku izložen u Muzeju likovnih umjetnosti u okviru izložbe 'Valpovački vlastelini Prandau-Normann' održat će se u utorak, 27. ožujka, u 18 sati, u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti. Predavanje će održati dr. sc. Dragan Damjanović, izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Odsjek za povijest umjetnosti.
 
festival

Glumački festival u Krapini od 6. travnja

Glumački festival u Krapini (GFUK) održat će se od 6. do 22. travnja, a otvara ga predstava Mire Gavrana 'Sve o ženama' zagrebačkoga Teatra Gavran u Festivalskoj dvorani u Krapini, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare.
 
natječaj, rezidencijalni program

Španjola 018, Herceg Novi - poziv na rezidencijalni program

Pozivaju se umjetnici da se prijave za sudjelovanje u programu 'Artist in Residence' (tvrđava Španjola, Herceg Novi, Crna Gora) kojim se želi dati nova namjena tvrđavi: Španjola - rezidencija umjetnosti.  
 
festival, najave

Poznata su prva imena 5. SuperUho Festivala

Najavljeno je prvih šest imena koja će nastupiti na SuperUho Festivalu u Primoštenu od 6. do 8. kolovoza 2018., a to su: Turbojugend, !!!, Earthless, Blue Hawaii, NLV i Them Moose Rush.
 
predstava, djeca, mladi

Zagrebačka premijera autorskog projekta Marije Sekelez 'Oscar i gospođa u ružičastom'

Autorska predstava Marije Sekelez 'Oskar i mama u ružičastom', nastala prema romanu Erica Emmanuela Shmitta, doživjet će svoju zagrebačku premijeru u četvrtak, 29. ožujka, u 20 sati, u Gradskom kazalištu 'Žar ptica'.
 
predstava, djeca, mladi

'Roza Hipnoza' u Dječjem kazalištu Dubrava

Dječje kazalište Dubrava priprema novu premijeru predstave za sve uzraste, naslova 'Roza Hipnoza', u režiji Marija Kovača. Nastanak predstave veže se za humoristični skeč koji su Mario Kovač i Sanja Sumrak Radoš smislili za potrebe jednog velikog televizijskog talent showa, a premijerna izvedba će se održati u četvrtak, 29. ožujka, u 19 sati.
 
izložba

Arhitektura zagrebačkih četvrti / Središte grada

Izložba u sklopu ciklusa Arhitektura zagrebačkih četvrti - Središte grada / Od sivila zapuštenih fasada do nastavka stvaranja Cityja, autora Tonija Bešlića, otvara se u utorak, 27. ožujka 2018. u 19 sati, u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka u Zagrebu.  
 
izložba

Rijeka: Samostalna izložba Line Bussov i Ivana Valušeka

Samostalna izložba Line Bussov i Ivana Valušeka održava se od 27. ožujka do 10. travnja 2018. u Galeriji Juraj Klović u Rijeci. Svečano otvorenje bit će upriličeno u utorak, 27. ožujka 2018. u 20 sati.
 
predstavljanje

'Domagojevi strijelci' Ivana Meštrovića - predstavljanje donacije obitelji Meštrović

Predstavljanje donacije Rumjane i Mate Meštrovića - kamenog reljefa Ivana Meštrovića: Domagojevi strijelci održat će se u srijedu 28. ožujka 2018. u 19 sati, u Atelijeru Meštrović, Mletačka 8 u Zagrebu. 
 
natječaj, obavijest

Pokrenut novi fond za potporu istraživačkom novinarstvu u EU-u

Međunarodni institut za medije (IPI) i Europski centar za novinarske i medijske slobode (ECPMF) pokrenuli su Fond za potporu prekograničnom istraživačkom novinarstvu u Europskoj uniji vrijedan do 450 tisuća eura. Prekogranični timovi mogu se prijaviti do 3. svibnja 2018. za iznose do 50.000 eura.
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba 'Ajngelovih deset'

U srijedu, 28. ožujka, na dan kada je i galerija otvorena 1998. godine, u 19 sati, obilježit će se 20 godina djelovanja galerije Zlati ajngel u Varaždinu.  
 
koncert, najave

Slavljenički nastup grupe 'Nola' u Istarskom narodnom kazalištu Pula

Veliki slavljenički koncert pulskog benda 'Nola' održat će se u subotu, 21. travnja, u Istarskom narodnom kazalištu. Na slavljeničkom nastupu, među ostalima, pridružit će im se prvi najavljeni gosti - talentirana Mješovita vokalna skupina NešPula.
 
festival

11. Dioniz – Igrom do sreće

Jedanaesto izdanje Međunarodnog festivala kazališnih akademija 'Dioniz' održat će se od 24. do 27. ožujka u Đakovu, pod geslom 'Igrom do sreće'
 
obavijest

Film izvan okvira dovodi Pavičića, Lučića i Kragića

U utorak, 27. ožujka, u 19 sati, u riječkom Art-kinu će se održati predstavljanje triju knjiga koje se bave filmom, autora Jurice Pavičića, Krunoslava Lučića i Brune Kragića, a nakon predstavljanja u dvorani će biti prikazan hrvatski klasik 'Ritam zločina' iz 1981. godine. Ulaz je slobodan za sve posjetitelje!
 
koncert, najave

Kruder & Dorfmeister u kolovozu dolaze prvi put u Hrvatsku

Austrijski producentski i DJ dvojac Kruder & Dorfmeister po prvi put stižu u Hrvatsku, a za premijerni nastup odabrali su tvrđavu Sv. Mihovila u Šibeniku, gdje će 4. kolovoza proslaviti 25 godina postojanja.
 
izložba

Djela Meštrovića, Gecana i Uzelca na izložbi u muzeju Donji Belvedere u Beču

Izložba 'Klimt nije kraj - Kretanja u Srednjoj Europi', koja obuhvaća osamdesetak djela austrijskih i umjetnika iz država Srednje Europe nastalih od 1914. do 1938./9., a uključuje i djela hrvatskih umjetnika Ivana Meštrovića, Vilka Gecana i Milivoja Uzelca, otvara se u četvrtak navečer u muzeju Donji Belvedere u Beču. 
 
obavijest

Odabrani radovi za međunarodnu izložbu 'Ja sam/ I am'

Odabrani su radovi koji će biti izloženi na međunarodnoj izložbi 'Ja sam' u sklopu festivala Prvomajski Inkubator 2018. Izložba će se održati u galeriji 'Decumanus' u Krku od 27. travnja do 15. svibnja 2018, te virtualno na web i Facebook stranici. 
 
predstavljanje

Zoran Pilić: Kad su divovi hodali zemljom>>>

 
 
predavanje, tribina

Poezija u dvorištu – pjesnik i kritičar Krešimir Bagić>>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige 'Ožiljci života'>>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Ane Horvat 'Ljubila bih te'>>>

 
 
predavanje, tribina

Povijest za budućnost - tribina i premijera filma>>>

 
 
koncert

Split: Korizmeni koncert Okteta Delmati

 
 
izložba

Izložba 'Dubrava - Novo gradsko središte'

U Kulturnom centru, Dubrava 51 a, otvara se 9. travnja u 18 sati izložba studentskih radova 'Dubrava - Novo gradsko središte' nastalih u suradnji Arhitektonskog fakulteta i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagreb. Izložba je otvorena do 24. travnja 2018., radnim danom od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.  
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba slika fra Petra Perice Vidića

Izložba slika fra Petra Perice Vidića, povodom njegova 80-og rođendana, otvara se u utorak, 27. ožujka 2018. u 12,00 sati u galerijskom prostoru Hrvatske matice iseljenika, Trg S. Radića 3 u Zagrebu, a realizirana je u suradnji s našom podružnicom HMI - Vukovar.  
 
koncert

Simfoničari i Hrvatski orkestar harfi u ciklusu Lisinski subotom

Na koncertu u Lisinskom, u subotu, 24. ožujka u 19.30 sati, Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom Mirana Vaupotića, udružit će se s Hrvatskim orkestrom harfi 'Tisuću žica' koji tom prigodom obilježava desetu obljetnicu djelovanja.
 
radionica, kolonija, najave

Biljke i Svirke uvertira za nadolazeći Zagreb Guitar Festival

Zagreb Guitar Festival, ove će godine doživjeti svoje četvrto izdanje od 3. do 8. travnja 2018., a uvertira u ovogodišnji festival održat će se u suradnji s manifestacijom Biljke i svirke. Tako će ovaj vikend, 23. i 24. ožujka, galerija Nest postati kulturno-glazbeno središte gdje će brojni izvođači na osebujan i moderan način promovirati klasičnu glazbu.  
 
predavanje, tribina

Rižinice – sadašnjost i budućnost

Muzej hrvatskih arheoloških spomenika organizira drugo u ciklusu arheoloških predavanja Antikvarijat. U utorak, 27. ožujka, u 19 sati, viši kustos Muzeja HAS Ljubomir Gudelj će održati predavanje o Rižinicama, iznimno vrijednom, a tek djelomično istraženom značajnom arheološkom nalazištu u Solinu.
 
projekcija

Portreti: Francuski noir Jean-Pierre Melvillea

U nedjelju, 25. ožujka, u kinu 'Tuškanac' započinje ciklus filmova Jean-Pierre Melvillea, redatelja koji se smatra izravnom pretečom francuskog novog vala (glumio je sporednu ulogu u jednom od manifestnih ostvarenja struje, 'Do posljednjeg daha' Jean-Luc Godarda).
 
predstavljanje

Promocija knjiga španjolske i hrvatske suvremene drame u Zagrebačkom kazalištu mladih

Promocija knjiga 'Suvremena španjolska drama' i 'Teatro croata contemporaneo' održat će se u ponedjeljak, 26. ožujka, u 19 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih. Knjige su rezultat uspješne suradnje između Hrvatskog centra ITI, Udruge dramatičarki i dramatičara Španjolske te izdavačke kuće Ediciones Antigona.
 
obljetnica, proslava

MEDIA u Hrvatskoj slavi 10. rođendan

Okupljanjem snažnih žena europske audiovizualne industrije u petak, 23. ožujka, s početkom u 10 sati, u zagrebačkom kinu Kaptol Kaptol Boutique Cinema, MEDIA u Hrvatskoj proslavit će jubilarni 10. rođendan.
 
izložba

Zagrebački kvartovi: Trnje - prostor i ljudi

U sklopu projekta Zagrebački kvartovi u srijedu, 28. ožujka 2018. u 19 sati, u Muzeju grada Zagreba otvara se izložba Trnje - prostor i ljudi koja će se moći razgledati do 24. lipnja 2018.
 
obljetnica, proslava

Bachova glazba u karlovačkim koncertnim dvoranama, kafićima i parkovima

Popularizacija klasične glazbe i proslava 333 godine od Bachova rođenja održat će se u petak i subotu u Karlovcu i Vojniću kroz dva programa 'Noć glazbe' i 'Kava s Bachom'.  
 
predstava, djeca, mladi

Premijera lutkarske predstave 'Jaje' u varaždinskom HNK-u

Dječja lutkarska predstava 'Jaje', po tekstu Zlatka Krilića i u režiji Dubravka Torjanca, premijerno će biti izvedena u subotu, 24. ožujka, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u varaždinskom kazalištu.
 
predstavljanje

Predstavljanje glazbene zbirke arhiva Oratorijskoga zbora sv. Marka (1920-1945)

Projekt sređivanja i katalogizacije arhiva Oratorijskoga zbora sv. Marka (1920-1945) završen je u godini kada nasljednik toga poznatoga vokalnoga ansambla, Oratorijski zbor crkve sv. Marka Cantores sancti Marci (1988), slavi 30. obljetnicu postojanja. Glazbena građa što ju je Zbor primio u nasljeđe sada će po prvi put biti predstavljena javnosti. Projekt će predstaviti Hrvoje Beban i Ivana Klajzner, 27. ožujka u Zagrebu. 
 
obavijest

Klub prijatelja šibenskih tvrđava prepoznat kao primjer dobre prakse u razvoju publike na europskoj razini

U kontekstu Europske godine kulturne baštine 2018., međunarodni tim stručnjaka Economía Creativa iz područja kulturnog turizma, kreativnih industrija te digitalne i kreativne ekonomije proveo je studiju Kulturno nasljeđe: Najbolje prakse u inovativnom razvoju publike (Cultural Heritage: Innovative Audience Development Best Practices).  
 
radionica, kolonija

Radionica ‘ArduTouch synthesizer’ Mitcha Altmana

Radionica ‘ArduTouch synthesizer’ pod vodstvom američkog izumitelja i hakera Mitcha Altmana održava se u utorak i srijedu, 27. i 28. ožujka, od 18 do 21 sati u Radioninom labu na adresi Kruge 48/2. Mitch Altman nalazi se u Radioni na rezidencijalnom programu hacker-in-residence tijekom ožujka i travnja 2018. radeći zajedno sa zajednicom laba. Prijave se primaju do 25. ožujka 2018.!
 
izložba

Izložba 'U potrazi za novim dimenzijama'

'U potrazi za novim dimenzijama', multimedijalna izložba troje umjetnika (Tomislava Marića, Jadranke Hlupić Dujmušić i Nastje Štefanić), otvara se u utorak, 27. ožujka u 19 sati u zagrebačkoj Galeriji ULUPUH.
 
predstava, djeca, mladi

Lutkarsko kazalište Mostar gostuje u Karlovcu

U sklopu vikend matineje, 24. i 25. ožujka, u Gradskom kazalištu 'Zorin dom' gostovat će Lutkarsko kazalište Mostar s predstavom 'Mačak u čizmama', nastalom u režiji Zvonka Festinija.
 
izložba

Samoupravna interesna zajednica u Galeriji Waldinger - izložba

Izložba 'Samoupravna interesna zajednica u Gradskim galerijama Osijek' predstaviti će prakse i produkcije umjetnica i umjetnika koji su o osnutka povezani s galerijom SIZ, kao i onih koji gravitiraju sceni riječke galerije. Izložba se otvara u petak, 23. ožujka 2018. godine u 20:00 sati u Galeriji Waldinger u Osijeku.
 
projekcija

Punk's not dead: The Filth and the Firy

Četrdeset je godina prošlo od prvog nastupa skupine Paraf u Rijeci, a riječko Art-kino se priključuje obilježavanju četiri desetljeća punka u Rijeci projekcijom rockumentarca o jednom od najozloglašenijih glazbenih skupina svih vremena – Sex Pistolsima.
 
obavijest

Oslikavanje MiniSU murala i razgovor s umjetnikom

Ove subote, 24. ožujka, dođite u MSU i upoznajte umjetnika Miru Petkovića, aka Modula Osam koji će oslikavati novi mural u prizemlju Muzeja tijekom jutra, nakon čega slijedi i razgovor s umjetnikom u 13,30 sati.
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Radionice u MSU za vrijeme proljetnih praznika

Za vrijeme proljetnih praznika u Muzeju suvremene umjetnosti provodit će se ciklus edukativnih radionica namijenjenih djeci i mladima od 5 do 13 godina. Prolazeći Zbirkama u pokretu, stalnim postavom MSU-a, upoznat će se s djelima umjetnika Josipa Vanište, Julija Knifera, Carstena Höllera, Vojina Bakića, Ivana Ladislava Galete, Jurja Dobrovića, Luce Freia i drugih.
 
izložba

#yourself, izložba Ive Magdić

Otvorenje izložbe #yourself, modno-umjetnička kolekcija odjeće i dodataka, Ive Magdić održat će se u HUIU galeriji u Puli 22. ožujka 2018. u 20 sati.
 
festival, najave

Adria Summer Festival u Medulinu 20. i 21. srpnja

Na Adria Summer Festivalu, koji će se ove godine održati u Medulinu 20. i 21. srpnja, sudjelovat će šest najvećih regionalnih pop i rock zvijezda, a očekuje se oko 15.000 posjetitelja, priopćili su u srijedu organizatori.
 
predstavljanje

Jo Nesbø u Hrvatskoj od 8. do 11. svibnja

Jedan od najpoznatijih svjetskih pisaca trilera Jo Nesbø, čiji su romani prevedeni na 50 jezika i prodani u više od 40 milijuna primjeraka, boravit će od 8. do 11. svibnja u Hrvatskoj u sklopu svjetske promocije novoga romana 'Macbeth'.
 
najave

Ovogodišnja Noć knjige na temu Budućnost knjige

Ovogodišnja Noć knjige, manifestacija koja već sedmu godinu potiče čitanje i razgovore o značaju knjige u suvremenom društvu, održat će se na temu Budućnost knjige 23. travnja, u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>