Preskočite na glavni sadržaj

Platformat na kvadrat u Splitu

Festival Platformat na kvadrat koji je dio kampanje za razvoj civilno-javnog partnerstva kroz model društvenog-kulturnog centra u Domu mladih, održava se u rujnu i listopadu, u Splitu. Od programa ovog vikenda izdvajamo otvaranje nove sezone u Klubu Kocka s koncertom Ede Maajke i Kooladea, te prvi drag show koji će u klubu Chillton prirediti zagrebački House of Flamingo.
vrijeme: 01.09.2016.
mjesto: Ulica Slobode 28
url: www.pdm.hr
Nakon kratke pauze nakon ljetnog programa,ovog vikenda  u Domu mladih starta nova sezona puna kulturnih, društvenih i edukativnih programa. Početak sezone obilježit će drugo ovogodišnje  izdanje festivala Platformat koji ovom prilikom ide u produženom izdanju. Kroz rujan i listopad tako će se  šira javnost upoznati s bogatim programima organizacija nezavisne kulture i kulture mladih okupljenih oko Platforme Doma mladih i njihovih partnera, a sve s ciljem afirmiranja prostora Doma mladih kao mjesta razvoja društveno-kulturnog centra.
Uz dane otvorenih vrata plesnog Kolektiva Style Force i i udruge za cirkuske vještine KamHrama koji traju cijeli mjesec, početak ovog izdanja Platformata obilježit će otvaranje nove sezone u Klubu Kocka s koncertom Ede Maajke i Kooladea, te prvi drag show koji će u klubu Chillton prirediti zagrebački House of Flamingo. Od dnevnih programa izdvajamo radionicu queer fotografije kolektiva queerANarchive te plesne radionice zagrebačke School of Street Styles i Funkadelik Dance School koje u Split dovodi Kolektiv Style Force. Ostatak programa, kao i više informacija o pojedinim programima dostupni su na web stranici Platforme Doma mladih - http://pdm.hr/platformat-2/.
 
Platforma Doma mladih savez je udruga koje djeluju u području kulture i umjetnosti i scene mladih, a čiji ciljevi su usmjereni razvoju društveno-kulturnog centra u gradu Splitu i koji bi djelovao kao prostor za stvaranje i prezentaciju istraživačkih,  interdisciplinarnih i aktivističkih programa civilne scene.
Akteri okupljeni oko Platforme Doma mladih okupili su se s ciljem razvoja novih modela civilno-javnog partnerstva  u suvremenom društvu, s ciljem razvoja Doma mladih kao društveno-kulturnog centra koji odgovara na potrebe lokalne civilne scene i kroz koji se spajaju različite umjetničke i aktivističke prakse te koji se afirmira kao otvoreni prostor za suradnju građana i građanki u rješavanju problema lokalne zajednice.

Program festivala možete preuzeti ovdje.