Preskočite na glavni sadržaj

Festival turističkog filma u Zagrebu

Zagreb će idući tjedan petu godinu zaredom biti domaćin Međunarodnog festivala turističkog filma koji će predstaviti 126 filmova iz 44 zemlje, izvijestili su u petak iz Turističke zajednice grada Zagreba, (TZGZ) koja je uz tvrtku Balduči film organizator festivala.
vrijeme: 21.09.2016.
mjesto: Zagreb
url: http://zagreb-tourfilm.com/

Festival će od 21. do 24. rujna, osim predstavljanja filmova i dodjele nagrada najboljima, biti mjesto susreta filmaša, turističkih znalaca i publike, ljubitelja atraktivnih destinacija.
 
Filmovi koji će biti prikazani su od promotivnih za turističke destinacije do filmova o nautičkom, ruralnom i religijskom turizmu te hotelima, resortima, različitim kulturama i tradicijama.
 
"Interes za festival i ove je godine bio velik te su selektori od 323 prijavljena turistička filma odabrali 126 iz 44 zemlje koji su u konkurenciji za 36 nagrada u raznim kategorijama te Grand Prix za najbolji film", ističe direktorica festivala Spomenka Saraga.
 
Filmove će zainteresirani moći besplatno pogledati u četvrtak, 22. i petak, 23. rujna, od 11 do 18 sati u kinu Tuškanac, pri čemu kao posebno zanimljive Saraga preporučuje filmove iz Vijetnama, Turske, Bahama, Portugala, Španjolske i Azerbajdžana.
 
Uz filmski program organizirani su i okrugli stolovi i radionice o načinima snimanja turističkih filmova, promociji hrvatskog turizma u proteklih 50 godina, važnosti turističke promocije i drugim temama. (Hina)