Preskočite na glavni sadržaj

Lačni Franz u listopadu u Tvornici kulture

Zagrebačka Tvornica kulture ugostit će u petak, 21. listopada, legendarnu slovensku glazbenu skupinu Lačni Franz, koja će pod vodstvom Zorana Predina promovirati svoj studijski album 'Svako dobro', snimljen nakon više od dvadeset godina stanke.
vrijeme: 21.10.2016.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: http://www.tvornicakulture.com

Kako se ističe u najavi, riječ je o nedvojbeno jednom od najiščekivanijih albuma posljednjih godina, te jednom od najvećih diskografskih događaja u regiji, a koncert u Zagrebu bit će prilika hrvatskoj publici da uživo posluša novi materijal, te se istodobno podsjeti na najveće hitove iz repertoara slovenskih rock divova.
 
Album, najavljen koncem lipnja dinamičnim singlom "Daj pusu! Daj pusu!", donosi deset potpuno novih Predinovih autorskih pjesama, a svoj doprinos kao autor glazbe na jednoj pjesmi je dao i Oto Rimele.
 
Drugi singl s albuma, "Vaš as na deset", predstavljen je 2. rujna spotom u režiji Anđela Jurkasa.
 
Snimanje, miks, mastering i produkciju albuma potpisuje Anej Kočevar, likovno oblikovanje djelo je Špele Nebec, a objavljen je u izdanju Croatia Recordsa,
 
"Lačni Franz jedan je od najglasovitijih regionalnih sastava 80-ih i početka 90-ih godina prošloga stoljeća, a Zoran Predin nesumnjivo dio najužeg kruga najvećih kantautora, koji je značajan broj svojih sjajnih nastupa održavao i u Hrvatskoj, uz osobito zapažene suradnje s Arsenom Dedićem", stoji u najavi.
 
"Na albumu 'Svako dobro' Predin i njegov sastav donose fantastičnu kombinaciju onoga po čemu su pojedinačno i zajedno i zaslužili svoj status – odlične, žive bendovske svirke i inteligentno duhovitih tekstova osobne, ali i društvene tematike", dodaje se. (Hina)