Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj 'Arts and Societies' (o ulozi umjetnika i umjetnosti u društvu) - produžen rok!

Otvoren je natječaj za kratki videozapis o ulozi umjetnika i umjetnosti u društvu, kao zajednička inicijativa 2016. Međunarodne godine globalnog razumijevanja i Svjetske konferencije humanističkih znanosti (WHC) koja će se održati u Liègeu 2017. godine. Natječaj je otvoren do 30. studenog 2016. (Natječaj je produžen do 15. veljače 2017. godine.)
prijava: 15.02.2017
url: http://www.global-understanding.info/

2016. godina je proglašena Međunarodnom godinom globalnog razumijevanja  temeljem inicijative Međunarodne geografske unije – International Geographical Union (IGU), a zajedno s The International Council for Science (ICSU), koji okuplja preko 150 članskih organizacija u 140 zemalja svijeta, International Social Science Council (ISSC) s preko 60 članskih asocijacija i organizacija u 100 zemalja svijeta te International Council for Philosophy and Human Sciences (CIPSH) koji predstavlja međunarodnu asocijaciju 12 disciplina i velikog broja nacionalnih akademija svijeta.
 
Natječaj Arts and Societies za kratki videozapis o ulozi umjetnika i umjetnosti u društvu je zajednička inicijativa Međunarodne godine globalnog razumijevanja i World Conference of the Humanities, koja će se održati 2017. godine u Liègeu, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom Le Conseil International de la Philosophie et des Sciences Humaines (CIPSH), Most-Unesco & Memoire de l'Avenire (MDA).
 
Najmanje jedan videozapis po državi /dijalektu će biti predstavljen u prostoru instalacija na Svjetskoj konferenciji humanistike (World Conference of the Humanities WHC) u Liègeu 2017. godine. Veći izbor projekata, zajedno s prvim izborom će biti objavljen online, svjedočeći tako o bogatstvu kultura, ideja, angažmana, izražaja i djelovanja.
 
Više informacija o projektu Međunarodne godine globalnog razumijevanja nalazi se na ovom LINK-u, te na stranicama Regionalnog Akcijskog centra za Hrvatsku.
 
Propozicije natječaja - PDF