Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj 'Ovca u kutiji' - za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji', za najbolju hrvatsku slikovnicu. Rok za prijavu je 15. listopada.
prijava: 15.10. 2016
url: https://hr-hr.facebook.com/festivalovcaukutiji
Knjiga u centru organizator književno-likovne nagrade «Ovca u kutiji», za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj,  raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije  prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2015. godine do listopada 2016. godine.

Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika. Ilustracije smiju biti djelo umjetnika iz drugih zemalja ukoliko su naslikane prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se  podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata. Ilustrirane zbirke pjesama i ilustrirane zbirke priča ne spadaju u književnu formu slikovnice te se neće uzimati u obzir prilikom žiriranja.

Natječaj je javan, a slikovnice se u pet primjeraka isključivo poštom šalju na adresu:
Knjiga u centru
P. Heruca 4
10000 Zagreb.
 
Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori,  a one trebaju stići na navedenu adresu najkasnije do 15. listopada 2016.

Uz knjige, molimo poslati kontakt adresu, telefon i e-mail adresu nakladnika i/ili autora.

Stručni prosudbeni odbor dodijelit će nagradu autoru najbolje slikovnice. Nagrada se sastoji od skulpture Ovca u kutiji.
Dječji žiri dodijelit će nagradu OVCA U KUTIJI dječjeg žirija.

Nagrade OVCA U KUTIJI dodijelit će se u studenom mjesecu u Zagrebu, u sklopu Festivala PAZI, KNJIGA! o čemu će svi autori i nakladnici biti na vrijeme obaviješteni. Knjige poslane na natječaj se ne vraćaju.
 Kontakt email: knjigaucentru@yahoo.com