Preskočite na glavni sadržaj

Disku(r)sija s Katjom Grcić i Patricom Marinom

Švicarski autor P​atric Marino, gost programa Writers in residence i splitska pjesnikinja Katja Grcić, predstavit će svoje radove i razgovarati s moderatorom Marijom Glavašem na Disku(r)siji koja će se održati u ponedjeljak, 29.kolovoza u Hotelu Bellevue, s početkom u 20:00 sati.
vrijeme: 29.08.2016. 20:00
mjesto: Hotel Bellevue, Split
url: www.kurs.hr

Patric Marino (Švicarska), gost programa Writers in residence u Splitu.
Rođen je 1989. godine u Bernu. Diplomirao na Schweizerischen Literaturinstitut, pa zatim osnovao Literaturbüro Olten. Piše poeziju i prozu. U priči "Nono govori", za koju je dobio nekoliko književnih nagrada​,​ Patric razgovara sa svojim djedom s juga Italije. Popularnost je stekao glazbenim spotom "Astronaut". Elektrosferična poezija ovog albuma vodi na putovanje prema jugu gdje hrabri astronaut izvještava o mafiji i mornarima s dalekih mora. Uspjeli spoj književnosti i elektronske muzike ovom je mladom pjesniku omogućio mnoga gostovanja, pa je po preporuci fondacije Pro Helvetia stigao i do rezidencijalnog boravka Udruge Kurs ​u Splitu.

Katja Grcić diplomirala je njemački i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru, stručno se usavršavala u Grazu i Beču. Poeziju već godinama objavljuje u časopisima, a pjesme su joj prevođene na poljski, češki i slovenski jezik. Bavi se i vizualnom umjetnošću, pa je u okviru grupne izložbe NUS u MKC-u izlagala svoje radove i u Splitu.
Puno se već pisalo o zbirci Nosive konstrukcije, koju će Katja po drugi put predstaviti u Splitu, ali njenu najbolju definiciju je u svom kratkom osvrtu dala Olja Savičević Ivančević: "U knjizi Katje Grcić sve je kao u poetskom ekspres-loncu: dobro odmjereno, dobro zatvoreno, a unutra ključa i vrije."