Preskočite na glavni sadržaj

Kastafsko kulturno leto slavi 25. godišnjicu

Festival Kastafsko kulturno leto ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja te će se tim povodom prirediti ponovna gostovanja nekih od najpopularnijih i najuglednijih izvođača s prethodnih izdanja kao što su gitarist Tommy Emmanuel, Pero Kvrgić i Lela Margitić, Josipa Lisac, Vilim Matula, gitaristica Ana Vidović, a ujedno će se otvoriti prostor novinama poput programa Ritam dvorišta.
vrijeme: 01.07.2016.
mjesto: Kastav
url: http://www.kkl.hr
Festival se otvara 1. srpnja predstavom Vilima Matule "Münchhausen", a u dramskom programu festivala su i legendarne "Stilske vježbe" u izvedbi Pere Kvrgića i Lele Margitić te predstava "SHAKespeare na EXit" zagrebačkog kazališta EXIT. Rakan Rushaidat izvest će monodramu "Ja, Tata!", a Ksenija Prohaska "Marlene Dietrich", dok će studenti i studentice Glume i medija na Sveučilištu u Rijeci odigrati predstavu "Stranac", a posljednja dramska predstava je "Žene u crvenom".

Po ocjeni organizatora, udruge Kastafsko kulturno leto, vrhunac ovogodišnjeg festivala je koncert gitarista Tommyja Emmanuela u sklopu Festivala gitare od 1, kolovoza, prije kojeg će nastupiti domaći gitarist Damir Halilić Hal. Na Festivalu gitare svirat će i zagrebački indie bluzer Bebé Na Volé i Stray Dogg iz Beograda, Ana i Viktor Vidović te višestruko nagrađivani gitarsit Darko Jurković. U glazbenom dijelu programa su i koncert pjevača sevdaha Bože Vreće, koncert Josipe Lisac s gošćama Lovely Quinces, Lucom i Dinom Rizvić.

Novi projekt Ritam dvorišta obuhvaća jazz koncerte svakog utorka tijekom ljeta, svaki put u drugom dvorištu kastavske gradske jezgre. Nastupat će duo Trio Minus One, Spart Jazz Quartet, Alba i Leo, pulski jazz sastav You Can't Stop PuBop te Lela i Joe Kaplowitz.

U sklopu festivala su i radionice sviranja gitare i glume za djecu i mlade kao i kazališne predstave za najmlađe. Festival se zaključuje 26. kolovoza.

Kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović izrazio je zadovoljstvo raznovrsnošću programa i novim inicijativama. Rekao je da je Kastafsko kulturno leto manifestacija "s pedigreom i podlogom", temeljena na dobroj ideji i godinama oplemenjivana.
(Hina)