Preskočite na glavni sadržaj

Gostovanja domaćih umjetnika u Beogradu i New Yorku

Udruga Domino kroz festival Perforacije već nekoliko godina suorganizira Noć performansa u Beogradu u suradnji s Domom omladine. Ove godine će se beogradska Noć performansa održati ovu subotu, 4. lipnja i predstavit će performanse, instalacije i intervencije hrvatskih i srpskih izvođača.
vrijeme: 04.06.2016.
mjesto: Beograd / New York
url: http://www.perforacije.org

Također, u okviru ove suradnje, u Beogradu će istu večer biti izvedena i predstava Nečastive Brune Isakovića, nastala u suradnji Domina i Studija za suvremeni ples.

S obzirom na zajedničke točke dnevnopolitičke i gospodarske situacije Hrvatske i Srbije, u okviru Noći performansa publici će se do dugo u noć predstavljati radovi koji jukstapozicioniraju pitanja koja se protežu sferama intimnog i javnog, odnosno političkog i privatnog umjetničkog djelovanja.

Kako iskustvo bivanja svjedokom društvenih događaja utječe na umjetnički rad tematizirat će autori Bruno Isaković i Vesna Mačković – prvi rad s čitanjem oslobađajuće presude Vojislavu Šešelju, a drugi s videoinstalacijom koja prikazuje imaginarni povratak u Sisak, grad uništene industrije za koji je autorica ove godine osvojila Nagrade T-HT-a i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Dekonstrukciju intimnosti javnim nastupom pruža Ana Zorica kroz instalaciju 12 stolica koju je bio osmislio njen suprug Željko Zorica te vlastitim performansom Fresh Widow. Uz njih nastupaju i Vladimir Manovski i kolektiv Ponton te Danijela Gračner.

Tri Dominove koprodukcije gostovale su na međunarodnim plesnim festivalima.

Na 33. Tjednu suvremenog plesa su nastupile Ina Sladić sa predstavom #sveštotrebateznati te autorski dvojac Martina Granić i Ana Mrak s predstavom Botanike.

Istovremeno je u New Yorku, na festivalu La MaMa Moves izvedena predstava Disclosures Brune Isakovića pred prepunim gledalištem kultnog američkog teatra. Hrvatska premijera ove predstave zakazana je za 16. lipnja u Teatru ITD, a kojom se ujedno otvara i zagrebački segment festivala Perforacije.