Preskočite na glavni sadržaj

Rođeni '66.

Od 3. do 9. lipnja u Art-kinu će se prikazati 7 filmova nastalih prije 50 godina, odnosno 1966. godine. Riječ je o  filmskim uspješnicama, klasicima, filmovima velikih redatelja i glumačkih zvijezda. Program, u suradnji Art-kina i Hrvatskog filmskog saveza, prikazuje se s 35-milimetarske vrpce.
vrijeme: 03.06.2016.
mjesto: Rijeka; Art-kino, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

«Bitka za Alžir» povijesna je ratna drama snimljena u dokumentarističkom stilu. Središnja tema filma su događaji glavnom gradu Alžira za vrijeme borbe za neovisnost od Francuske od 1954. do 1957.

Znanstveno-fantastična drama «Fahrenheit 451» Françoisa Truffauta smještena je u budućnost u kojoj je posjedovanje i čitanje knjiga najstrože zabranjeno.

Drama «Rat je završen» Alaina Resnaisa prati Diega, revolucionara u egzilu, koji sudjeluje u akcijama protiv Francisca Franca.

«Tko se boji Virginije Woolf?» prati ogorčen bračni par, Marthu i Georgea, koji se na trenutke se mrze, a na trenutke obožavaju. Glavne uloge tumače Elizabeth Taylor i Richard Burton.

Triler «Strgnuta zavjesa» Alfreda Hitchcocka smještena je u vrijeme Hladnog rata i prati američkog fizičara koji putuje u Istočni Berlin, no izaziva veliku sumnju kako kod svoje djevojke tako i kod...

«Thomas More, čovjek za sva vremena», film nagrađen s čak 6 Oscara, povijesna je drama koja prati priču Morea, katolika strogih uvjerenja koji ne želi podržati razvod kralja Henryja VIII.

«Ljepotica dana» Luisa Buñuela, s Catherine Deneuve u glavnoj ulozi, prati mladu i lijepu ženu koja se tek udala za doktora, no svoje seksualne fantazije ostvaruje negdje drugdje...