Preskočite na glavni sadržaj

Druženje s New Voices piscima

Festival europske kratke priče koji je upravo počeo i književni klub Booksa pozivaju vas u utorak, 31.5. u 11 sati u Hotel Westin na kavu i kolače s ovogodišnjim gostima, partnerima iz LAF-a i domaćim akterima na književnoj sceni.  Na druženju će biti predstavljen europski projekt New Voices u organizaciji platforme Literature Across Frontiers i dvoje ovogodišnjih laureata: Rumena Bužarovska i Zoran Pilić.
vrijeme: 31.05.2016. 11:00
mjesto: Hotel Westin, Ul. Izidora Kršnjavog 1, Zagreb

Međunarodni žiri sačinjen od članova prestižnih književnih institucija i festivala izabrao je za posebnu promidžbu desetero najzanimljivijih pisaca koji trenutno djeluju u Europi.
Pobjednici su proglašeni na Londonskom sajmu knjiga, 14. travnja, 2016. u sklopu projekta Literary Europe Live, u organizaciji međunarodne platforme za poticanje književne razmjene, Literature Across Frontiers (LAF čiji su članovi Festival EU kratke priče i Booksa).
 
New Voices u 2016. su: Juana Adcock (MEX), Bruno Vieira Amaral (PRT), Clare Azzopardi (MLT), Rumena Bužarovska (CAT/MKD), Erika Fatland (NOR), Albert Forns (ESP), Anja Golob (SLO), Árpád Kollár (SRB), Ciwanmerd Kulek (KUR) i Zoran Pilić (HRV).

Literature Across Frontiers europska je platforma za književnu razmjenu, program književnih inicijativa te mreža partnerskih organizacija čiji je cilj unaprijediti europsku kulturnu razmjenu na području književnosti i prevođenja kroz multilateralnu suradnju koja uključuje istraživanja kulturne politike kao i publikacije, osposobljavanje prevoditelja te unapređenje njihovih vještina, zajedničko sudjelovanje na međunarodnim sajmovima knjiga, književnim festivalima i drugim forumima, organizaciju većih projekata, konferencija i radionica.
 
Literary Europe Live (LEuL) najnoviji je projekt LAF-a, okuplja šesnaest književnih festival i organizacija, između ostalih FEKP i Booksa, i prostora iz različitih dijelova Europe s ciljem poticanja i promoviranja programa u kojima se ogleda bogatstvo i raznolikost europskog književnog krajobraza. Centralni program LeuLa je odabir New Voices koji za cilj ima prepoznati nove književne talente i pružiti im potporu te raditi na razvoju publike koja će znati prepoznati važnost književnosti u prijevodu.