Preskočite na glavni sadržaj

Vestigium / Vana Gaćina

U subotu, 28. svibnja, s početkom u 18 sati, u Galerijskom centru Varaždin, otvara se izložba 'Vestigium' autorice Vane Gaćine. Izložba je dio MOP-festivala multimedije i programa Galerijskog centra Varaždin, pod sekcijom 'Something else gallery'.
vrijeme: 28.05.2016. 18,00
mjesto: Varaždin; Galerijski centar Varaždin, Uska ulica 7
Projekt VESTIGIUM kao svoje ciljeve navodi svoju multidisciplinarnost: nove forme suradnje i umrežavanje likovnih, vizualnih, glazbenih praksi. Uključuje spoj umjetnika i novih tehnologija te novi medij koji nastaje njihovom simbiozom - interaktivnost promatrača na sliku i zvuk prilikom same izvedbe, te kako te mogućnosti utječu na samog promatrača.

Izložba nudi  izravniju komunikaciju umjetnika s publikom, pri čemu publika nije pažljivo odabrano tijelo, već slučajan prolaznik koji sam bira hoće li zapaziti ili ignorirati umjetnost koja se odvija pred njim.
 
Završetkom slikarstva na ALU Zagreb, u želji za pokretanjem svojih slika otkrivam video umjetnost. Upisujem magisterij smjer video na ALU u Ljubljani, na kojem imam priliku upoznati se sa raznim mogućnostima koje nam može pružiti spoj umjetnosti i tehnologije. Počinjem sa radom na multimedijalnim instalacijama u kojima povezujem klasičnu umjetnost sa suvremenom tehnologijom. Glavni interes mi je istraživanje klasične forme. Prilikom tog procesa koristim se se različitim analognim i digitalnim medijima. Trenutno istražujem mogućnosti reproduciranja forme pomoću zvuka. Prilikom tog procesa izrađujem analogne instrumente koje u većini slučajeva povezujem s vodom. Izlagala sam na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Članica sam HDLU-a i HZSU-a. Vana Gaćina