Preskočite na glavni sadržaj

Prijenos uživo svjetske premijere baleta 'Frankenstein'

U srijedu, 18. svibnja, u 20 sati,u CineStar kinima diljem Hrvatske ljubitelji baleta imat će priliku gledati prijenos uživo premijerne izvedbe baletne predstave 'Frankenstein' koja će se održati u Royal Opera House u Londonu.
vrijeme: 18.05.2016. 20 h
url: http://www.blitz-cinestar.hr/

Koreograf izuzetnog talenta, Liam Scarlett, nakon suradnje sa londonskom Royal Opera House na sofisticiranim i mračnim psihološkim baletima poput Asphodel Meadows, Sweet Violets i The Age of Anxiety, publici donosi potpuno novu koreografiju kultnog gotičkog romana 'Frankenstein', autorice Mary Shelley.

Njegov prvi dugometražni balet na pozornici Covent Gardena, impresivnog trajanja čak 2h i 55min, prikazat će priču o izdaji, znatiželji, smrti i prije svega ljubavi. Scarlett, želeći ispričati poznatu priču na potpuno nov način, istražio je dubine ljudske naravi i našu potrebu da pronađemo svoje mjesto pod suncem te je za tu iznimnu priliku angažirao skladatelja Lowella Liebaramana koji mu je skladao potpuno novu kompoziciju.

Prijenose baletnog spektakla možete gledati u CineStar kinima u Zagrebu (Avenue Mall i Branimir centar), Vukovaru, Varaždinu, Šibeniku, Splitu, Slavonskom Brodu, Rijeci, Osijeku i CineStar kinu u Bihaću.