Preskočite na glavni sadržaj

Hrvatski muzej naivne umjetnosti predstavlja slikovnicu 'Čudesni izvori'

U petak, 20. svibnja, u 12 sati, u velikoj dvorani Muzeja Mimara, Hrvatski muzej naivne umjetnosti predstavlja slikovnicu 'Čudesni izvori' sa stihovima Sanje Pilić. Voditelj promocije je glumac Pavle Vrkljan. 
vrijeme: 20.05.2016. 12,00
mjesto: Zagreb; Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5
url: http://www.hmnu.hr
Uvodna riječ: Mira Francetić Malčić, autorica projekta, urednica slikovnice i ravnateljica HMNU-a
Stihove čitaju: Sanja Pilić, Pavle Vrkljan, Lucija Botica, učenica
Uglazbljene stihove interpretira: skladatelj, kantautor Hrvoje Hegedušić

Projekt slikovnice 'Čudesni izvori' realiziran je unutar pedagoškog programa Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, a u  povodu Međunarodnog dana muzeja 2015. i u sklopu 20. muzejske edukativne akcije pod nazivom 'Održivost'. Koncipiran je kao objedinjavanje iskustvenog i interaktivnog učenja, u funkciji je promocije Muzeja, poticanja mladih za posjećivanje muzejskih institucija te približavanja različitih vrsta umjetnosti mladima i najmlađima.

U slikovnici je zastupljeno 11 remek-djela hrvatske naive i autsajderske umjetnosti (autori: Ivan Generalić, Mirko Virius, Mijo Kovačić, Ivan Rabuzin, Emerik Feješ, Matija Skurjeni, Sofija Naletilić Penavuša, Jakov Bratanić, Ivan Večenaj), 33 dječja rada mladih likovnih stvaralaca što su nastala u pedagoškim radionicama Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti te 24 snimka djece u radu na likovnim radionicama. Sve to povezuje 11 nadahnutih pjesama Sanje Pilić.

Sanja Pilić je uvažena hrvatska spisateljica. Do sada je objavila brojne knjige za djecu i odrasle, a većina ih je doživjela čak do deset izdanja, a šest je njezinih djela uvršteno u školsku lektiru. Njene su slikovnice i zbirke priča omiljene među djecom.