Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Proziran i prezren – Njemački jezik u hrvatskom društvu u 1. polovici 19. stoljeća'

Austrijski kulturni forum Zagreb poziva na predstavljanje knjige 'Proziran i prezren – Njemački jezik u hrvatskom društvu u 1. polovici 19. stoljeća', koje će se održati u srijedu, 6. travnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića s početkom u 18 sati.
vrijeme: 06.04.2016. 18:00 sati
mjesto: Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb
O knjizi će govoriti prof. dr. sc. Marijan Bobinac (Filozofski fakultet u Zagrebu), prof. dr. sc. Drago Roksandić (Filozofski fakultet u Zagrebu) i autor, dr. sc. Daniel Barić (Université de Tours).

Dr. sc. Daniel Barić germanist je i povjesničar. Kao docent na Odsjeku za germanistiku na Sveučilištu u Toursu (Francuska), bavi se proučavanjem kulturne i političke dimenzije višejezičnosti unutar Habsburške monarhije.
 
Monografija je pokušaj da se opiše promjenjiv položaj njemačkog jezika u raznim društvenim slojevima i na različitim mjestima Hrvatske za vrijeme ilirizma, od škole do pozornice, od Varaždina do Dubrovnika.
 
Zajedno s autorom germanist prof. dr. sc. Marijan Bobinac i povjesničar prof. dr.sc. Drago Roksandić raspravljat će o dometima i perspektivama takva istraživanja.