Preskočite na glavni sadržaj

Beogradski a capella zbor 'Viva Vox' u travnju u Lisinskom (odgađa se!)

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u subotu, 16. travnja, beogradski 'a cappella' zbor 'Viva Vox' koji izvodi popularnu glazbu bez instrumentalne pratnje, uz ritmičku podršku bitboksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija. (obavijest o odgodi koncerta)
vrijeme: 16.04.2016.
mjesto: Zagreb; KD Vatroslava Lisinskog
url: http://www.lisinski.hr

Kako se ističe u najavi gostovanja, zbor djeluje od 2005. predvođen maestricom Jasminom Lorin, a popularnost je stekao 2011., nakon što je video snimka njegove izvedbe pjesme "Du hast" njemačke glazbene skupine Rammstein postala virtualni hit na YouTubeu.
 
Uslijedio je koncert u beogradskom Sava Centru, za koji su karte bile rasprodane dva tjedna prije samog koncerta. Tada su prvi puta izveli i miks pjesama britanske skupine The Prodigy, koji je po popularnosti nadmašio njihovu obradu pjesme "Du hast".
 
Samo godinu dana poslije, početkom prosinca 2012., Viva Vox je pred prepunom velikom dvoranom Sava Centra održao tri koncerta u nizu. U okviru proslave desetog rođendana zbora, osim izlaska prvog spota i albuma, Viva Vox je u svibnju 2015. održao najveći koncert u dosadašnjoj  karijeri u beogradskoj Kombank Areni.
 
Zbor koji čini gotovo 40 uglavnom mladih, fakultetski obrazovanih ljudi, među kojima ima i profesionalnih opernih pjevača ali i glazbenih entuzijasta, nije posve nepoznat hrvatskoj publici - tu su već gostovali 2010. u Puli, te 2014. na varaždinskom Špancirfestu.
 
Nakon turneja u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Bjelorusiji, Kini i mnogim drugim zemljama, te nastupa na brojnim regionalnim festivalima kao što su Belgrade BeerFest, Exit i Sea Dance, na svojem će prvom samostalnom nastupu u Zagrebu u Velikoj dvorani Lisinski hrvatskoj publici pokazati kako glasovima imitiraju instrumente, uključujući i žestoke zvuke industrial gitare, u svojim obradama pjesama Rammsteina, Prodigyja, ali i bendova kao što su Rage Against the Machine, Metallica i Muse. (Hina)