Preskočite na glavni sadržaj

Dobitnici 23. hrvatske diskografske nagrade Porin

Diskografske nagrade Porin dodijeljene su u četvrtak navečer u Splitu, a pjesmom godine proglašena je 'Goli i bosi' grupe Elemental s albuma 'Tijelo', a album godine je 'Matija svira Arsena' Matije Dedića.
vrijeme: 17.03.2016.
mjesto: Split
url: http://www.porin.info/
 
Tijekom svečanosti dodjele nagrade Porin, koja se dodjeljuje već 23 godine i smatra se najprestižnijom hrvatskom glazbenom nagradom, u četvrtak navečer u ŠRC Gripe izveden je i bogat zabavni program u kojem su sudjelovali brojni hrvatski glazbenici raznih glazbenih usmjerenja.
 
Tako je Josipa Lisac osvojila Porina u kategoriji "najbolja ženska vokalna izvedba", a za mušku vokalnu izvedbu Porina je dobio Massimo Savić za pjesmu "Jedan dan ljubavi", u kategoriji "najbolja izvedba grupe s vokalom" za pjesmu "Tu".
 
Najbolji pop album je "Jedan dan ljubavi" pjevača Massima Savića.
 
Ibrica Jusić je osvojio Porin za album "Harlekino" u kategoriji "najbolji album zabavne glazbe", a grupa TBF s albumom "Danas sutra" ima najbolji album klupske glazbe.
 
Nagrada za najbolju izvedbu grupe s vokalom pripala je Elementalu za skladbu "Goli i Bosi" na albumu "Tijelo".
 
U kategoriji najbolje jazz izvedbe Porina je dobio Matija Dedić za izvedbu skladbe "Ni ti ni ja" s albuma "Matija svira Arsena". Rundek Cargo Trio je Porina dobio za najbolji album alternativne glazbe za album "Mostovi".
 
Najboljim albumom rock glazbe proglašen je "Dani zatvorenih vrata" grupe "Hladno pivo".
 
Zagrebačka filharmonija, Akademski zbor Ivana Gorana Kovačića i dirigent Vladimir Kranjčević pobijedili su u kategoriji "najbolji album klasične glazbe".
 
Porina za životno djelo osvojio je glazbenik Hrvoje Hegedušić, a u kategoriji klasične glazbe Davorin Kempf.
 
Tijekom svečanosti kao i zabavnog programa u ŠRC Gripe nagrade Porin dodijeljene su u čak 35 raznih kategorija. (Hina)