Preskočite na glavni sadržaj

Vlado Franjević: Poziv za sudjelovanje u nastavku projekta 'Spiralni kanali'

Od 2004. Vlado Franjević, razvija i realizira interdisciplinarni work in progress projekt 'Spiralni kanali'. Upravo je u tijeku priprema za nastup u devetoj evropskoj zemlji - Njemačkoj (Köln). Svi zainteresirani su pozvani priloge poslati do 31. ožujka 2016.
prijava: 31.3.2016.
mjesto: Köln, Njemačka
Do sada su nastavci  tog projekta bili u originalnoj formi realizirani u osam evropskih zemalja. Poslije Estonije, ovim redom: Srbija 2005., Bosna i Hercegovina i Kneževina Lihtenštajn 2008., Hrvatska (Vukovar) 2011., Slovačka, Slovenija i Italija 2013. Mutacije istog projekta bile su realizirane još nekoliko puta. Dvaput u Hrvatskoj: Zagreb 2014. i Ližnjan 2015. te po jedan puta („Spiral-Channels Earth Day) u Slovačkoj, Sloveniji i Krealjevini Lihtenštajn 2015.
 
Projekt Spiralni Kanali je kompleksna i višeslojnapriča. U prvom dijelu se skupljaju prilozi od umjetnika i ostalih kreativaca iz cijelog svijeta. Proteklih godina su slanjem svojih priloga u projektu učestvovali i likovnjaci i umjetnički stvaratelji Dražen Pavlović, Josip Pino Ivančić, spisateljice Sanja Pilić, Irena Lukšić, Evica Kraljić, filmski kritičar Damir Radić, itd.
 
Upravo je u tijeku priprema za nastup u devetoj evropskoj zemlji - Njemačkoj (Köln). Svi zainteresirani su pozvani priloge poslati do 31. ožujka 2016.

Detaljnije o dosadašnjim realizacijama projekta, možete saznati ovdje:
 
http://www.spiral-channels.net/pozivnica16/
(Hrvatska verzija pozivnice. Radni naslov ovog nastavka projekta je „SPIRALNI KANALI ZA MIR 2016 - Od pada zida do postavljanja granica bodljikave žice“)

http://www.spiral-channels.net/odonien-2016/
(Njemačka i engleska verzija teksta o događanju i partnerima projekta u Njemačkoj, s poveznicama prema njemačkim medijima koji potpiru isto, te prema pozivnici, stranici sa pristiglim prilozima i autorima istih)
 
http://www.spiral-channels.net/patrons/
(Stranica s poveznicama prema međunarodnim partnerima projekta i informativnim medijima koji su do sad promicali projekt)
 
http://www.spiral-channels.net/hr/christiane-meyer-stoll/
(Kustosica muzeja „Kunstmuseum Liechtenstein“ o projektu)
 
http://www.spiral-channels.net/marko-ladjusic/
(Prodekan Fakulteta primijenjenih umjetnosti u Beogradu o projektu)
 
http://www.spiral-channels.net/hr/johannes-inama/
(Voditelj kulturnog centra općine Ruggell u K.Lihtenštajn o četvrtom nastavku projekta)
 
http://www.spiral-channels.net/serb/olivera-z-mijuskovic/
(Glavna i odgovorna urednica e-časopisa „Filozofski pogledi“ iz Beograda o suradnji u projektu i Vladi Franjeviću).
 
http://www.spiral-channels.net/hr/rajka-poljak/
(Do sada najaktivnija suradnica u projektu i djelomični su-kreator nekih od nastavaka projekta, o ideji i realizaciji projekta)
 
https://youtu.be/Kyo95j06HXY
(Recital i performans SPIRALNI KANALI u Prievidzi, Slovačka)
 
https://youtu.be/7pQsxrAUX6Q
(Video Vlade Franjevića o performansu SPIRAL-CHANNELS SPHERE PHANTOM Dražena Pavlovića u sklopu realizacije 7. SPIRALNOG KANALA u Sloveniji)
 
https://youtu.be/LD89mXwCUVw
(Video Vlade Franjevića i happening u sklopu realizacije 7. SPIRALNOG KANALA u Sloveniji. Po ideji Josipa Pina Ivančića)
 
https://www.facebook.com/scsa.skfv.pusk/
(O radu i aktivnosti PUSK-a i projekta SPIRALNI KANALI može se informirati i na ovoj facebook stranici)