Preskočite na glavni sadržaj

'Dug pokreće svijet!' – tribina Montažstroja i ZKM-a

Kolektiv Montažstroj i Zagrebačko kazalište mladih pozivaju vas da sudjelujete na tribini koja će se održati u dvorani Miška Polanca ZKM-a 11. veljače, s početkom u 18,30 sati. Tribina 'Dug pokreće svijet!' dio je procesa nastanka kazališne predstave 'Crna knjiga' redatelja Boruta Šeparovića, u koprodukciji ZKM-a i Montažstroja. Predstava će biti premijerno izvedena 11. ožujka 2016.
vrijeme: 11.02.2016. 18,30 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište mladih, Teslina 7
url: http://www.montazstroj.hr

Što pokreće svijet? Kolektiv MONTAЖ$TROJ i Zagrebačko kazalište mladih vas pozivaju na tribinu o dugovima. U trenutku kada je stvoren zakonski okvir za poboljšanje ekonomske situacije korisnika kredita s valutnom klauzulom u švicarskom franku, javni dug postaje dominantnom temom dnevnopolitičke retorike. Tribina "Dug pokreće svijet!" otvorit će prostor za polemiku o našim individualnim i kolektivnim dugovima, o posljedicama dužništva na sudbine građana i na perspektivu razvoja našega društva.
 
Na tribini će govoriti: Sandra Benčić - Centar za mirovne studije, Davor Huić - izvršni direktor udruge poreznih obveznika Lipa, Goran Jeras - upravitelj Zadruge za etično financiranje i Petra Rodik - docentica na Odsjeku za sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Tribinu će moderirati novinarka Ivana Dragićević.