Preskočite na glavni sadržaj

14. Faropis - festival književnosti

14. izdanje festivala književnosti Faropis održat će se u Starom Gradu na Hvaru od 19. do 21. kolovoza 2015., a bit će u cijelosti u znaku intelektualca i autora Dževada Karahasana. 
vrijeme: 19.08.2015.
mjesto: Stari Grad na Hvaru

U tri festivalska dana i noći o autorovu djelu svoje će reći čak 15-ak najuglednijih međunarodnih i domaćih kritičara, teoretičara, pisaca, prevoditelja… a autor će i sam čitati ulomke iz svog impresivnog pripovjedačkog, dramskog i esejističkog djela.

O djelu Dževada Karahasana govorit će: Helmut Boettiger, Ajka Bottiger-Berlin; Alma Sarajlić, Katarina Luketić, Ervin Jahić, Tonko Maroević, Edin Urjan Kukavica, Sinan Gudžević, Nikica Petković, Almir Basović, Andriana Kos Leitman, Dijana Hadžizukic, Fahrudin Kujundžić, Vid Barić.

Tijekom Festivala, u jutarnjim satima, održat će se i promocije knjiga Dževada Karahasana,  Dragane Tomašević i Edina Urjana Kukavice. 

Program:

1. dan, 19.08. Trg Škor u 21 h - gosti o Dževadu Karahasanu i Dževad o njima
2. dan, 20.08. Trg Škor u 21 h - gosti govore o Dževadu Karahasanu i Dževad o njima
3. dan 21.08. Trg Sv. Stipan u 21 h - Tonko Maroević i Dževad Karahasan - “Razgovori”

2. i 3. dan festivala, u 12 h - promocije knjiga Dževada Karahasana, Dragane Karahasan i Edina Urjana Kukavice

Direktor i vlasnik Faropisa je Jovan Brajović, a selektor Ervin Jahić. Suorganizator festivala Faropis od ove je godine Hrvatsko društvo pisaca. Festival se odvija uz potporu Ministarstva kulture RH. (HDP)

Opširnije