Preskočite na glavni sadržaj

Izložba Denisa Kraškovića u Rovinju

Samostalna izložba 'U luci je nestalo sala' Denisa Kraškovića, otvara se u Zavičajnom muzeju grada Rovinja, u utorak, 30. lipnja, u 21 sati. Izložba ostaje otvorena do 30. srpnja.
vrijeme: 30.06.2015. 21,00
mjesto: Rovinj; Zavičajni muzej grada Rovinja, Trg maršala Tita 11
url: http://muzej-rovinj.hr
Krašković svojim radovima, u kojima se isprepliću emocije i subjektivne poruke, postavlja svakodnevne događaje iz života na razinu umjetnosti. Prepušta se i veseli motivima koji su odmah shvatljivi i razumljivi, pa stoga, svima dostupni. Njegova je želja da s drugima podijeli svoju djetinje nevinu sklonost igri, ono što ga veseli i raduje, svoja sanjarenja. Svakodnevicu, tjeskobnu i turobnu, kojoj su mediji naklonjeniji on olabavljuje. Dok provincijalna kritika prihvaća samo definirane konvencije Krašković ih zanemaruje.
 
Riječ je o svestranom umjetniku koji se koristi svim danas raspoloživim medijima umjetničkog izražavanja. Bez obzira, radi li se o crtežu, slici, stripu ili alternativnim medijima kao što je eksperimentalni film, video ili instalacija, Krašković ih jednako uspješno upotrebljava. Kako koristi svestranu i široku lepezu izražajnih medija jednako tako koristi i svakodnevne motive. Njegove su točke interesa, među ostalim pretežno motivi iz prirode, neposredne okoline ili svjetovne današnjice. Svojim, tako jednostavnim, post pop artističkim stilom uključuje publiku u aktivno sudjelovanje, u opažanju ali i stvaranju djela.