Preskočite na glavni sadržaj

Španjolski film 'Minerita' pobjednik 2. DokuMA Film Festivala

Glavnu nagradu drugog izdanja međunarodnog festivala dokumentarnog filma DokuMA Film Festivala, koji se održao u Makarskoj od 3. do 7. lipnja, dobio je španjolski film 'Minerita' redatelja Raúla de la Fuentea. Posebno priznanje za razradu scenarija filmu dobio je film 'Moj najdraži j#beni mobitel' nizozemske redateljice Eef Hilgers, koji je ovjenčan i prvim ikada Malim Garmazom kojeg je dodijelila publika festivala.
vrijeme: 07.06.2015.
mjesto: Makarska
url: http://www.dokuma.hr

Žiri u sastavu Nenad Puhovski, Goran Trpčevski i Andrej Korovljev glavnu je nagradu dodijelio filmu Minerita, koji govori o tri mlade žene koje žive u rudnicima Cerro Rico u Boliviji. Puhovski je objasnio da film na najbolji način povezuje socijalnu osjetljivost prema strašnim uvjetima u kojima te žene žive, s kreativnim ali i humanim pristupom temi. Bez obzira što, po riječima rudara, rudarska okna ne nastanjuje bog već samo demoni, autor pronalazi (čak i doslovno) svjetlo na kraju tunela.

Goran Trpčevski je posebnu nagradu filmu Moj najdraži j#beni mobitel obrazložio time što film podiže svjestnost o svakodnevnim i sveprisutnim problemima asocijalnosti, nesigurnosti i otuđenosti kod mladih.

Više informacija o 2. DokuMA Film Festivalu potražite na službenoj stranici festivala.

Izvor: HAVC