Preskočite na glavni sadržaj

Dani Ogranka mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika

Prvi Dani Ogranka mladih HDDU-a održat će se od 7. do 9. svibnja u Gradskom dramskom kazalištu 'Gavella' i prostorijama Hrvatskog društva dramskih umjetnika u Amruševoj ulici. Program manifestacije čine: burza mladih, tribina o položaju mladih dramskih umjetnika, tri koncertna čitanja, dvije radionice te izložba lutkarskih radova.
vrijeme: 07.05.2015.
mjesto: Zagreb; GDK Gavella i prostorije HDDU-a
url: http://www.hddu.hr/

Raspored događanja:

Četvrtak, 7. svibnja 2015., GDK Gavella

11.30 red. prof. Joško Ševo otvorit će Dane OMHDDU-a i izložbu „Lutkoskop“ Morane Dolenc
12.00 Koncertno čitanje crne komedije „Do posljednje kapi krvi“ Nine Horvat
Popratni sadržaj u prostorijama HDDU-a od 13.30 do 15 sati:  Radionica Elene Orlić “Za velike i malene. Kako se zajedno igrati”

Petak, 8. svibnja 2015., GDK Gavella

10.00 Tribina o položaju mladih dramskih umjetnika u Hrvatskoj
12.00 Koncertno čitanje antidrame “Šah” Frane Marije Vranković
Popratni sadržaj u prostorijama HDDU-a od 13 do 15 sati:  Radionica Damjana Simića  “Glas, govor i misaone cjeline”

Subota, 9. svibnja 2015., GDK Gavella

 10.00 Burza mladih    
 12.00 Koncertno čitanje drame “Mamutica” Kristine Gavran

O Ogranku mladih HDDU-a:

Ogranak mladih HDDU-a jedan je od najmlađih ogranaka Hrvatskog društva dramskih umjetnika, a čini ga pedesetak glumaca, kazališnih redatelja, dramskih pisaca,  producenata i oblikovatelja svjetla do 35 godina starosti. Od osnutka 2012. godine Ogranak nastoji okupiti mlade, netom diplomirane dramske umjetnike te im pruža platformu za upoznavanje, razmjenu iskustava i informacija s ciljem poticanja suradnje i zajedničkog djelovanja mladih dramskih umjetnika na hrvatskoj kulturnoj sceni i šire. Ove su se godine članovi Ogranka mladih prvi put upustili u organiziranje Dana Ogranka mladih, kako bi se predstavili široj javnosti, ali i mladim umjetnicima, našim budućim članovima. Ogranak će i u budućnosti nastojati organizirati ovakva događanja, stručna predavanja i radionice, s ciljem informiranja svojih članova o domaćim i inozemnim događanjima, audicijama i natječajima.

Dani Ogranka mladih organizirani su na volonterskoj osnovi uz potporu Upravnog odbora HDDU-a te Gradskog dramskog kazališta Gavella