Preskočite na glavni sadržaj

Bogat festivalski program na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo

Ljetna festivalska sezona na tvrđavi Punta Christo u Štinjanu pokraj Pule ponudit će bogat program u sklopu četiri glazbena festivala - Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook te poseban program u Seasplash Summer Clubu na tvrđavi.
vrijeme: 20.06.2015.
mjesto: Pula; Punta Christo
url: http://www.pozitivanritam.hr/

Kreativni direktor Pozitivnog ritma Vedran Meniga najavio je ljetnu sezonu na štinjanskoj tvrđavi koja počinje Slurp! festivalom 20. lipnja, napomenuvši da će kao uvod u festival već ovoga petka u Puli nastupiti Anthony B, jedan od, kako je rekao, najatraktivnijih reaggae izvođača današnjice. U subotu će, dodao je, u pulskimm tunelima Zerostrasse nastupiti Petar Dundov.

Tim nastupima počinje "zagrijavanje" za festivalsku sezonu 2015., koje se nastavlja u Zagrebu warm up partyjem za Outlook festival 22. svibnja na Zagrebačkom velesajmu i zagrijavanjem za Dimensions festival u klubu Sirup, 5. lipnja.

Seasplash festival tradicionalno će se održati trećeg vikenda u srpnju, odnosno od 16. do 19. srpnja 2015., a posjetiteljima će ponuditi bogat i dinamičan dnevni i noćni program na više pozornica, koji se iz godine u godinu osvježava i obogaćuje raznim sadržajnim novitetima, kazala je glasnogovornica Pozitivnog ritma Maja Gujinović.

Dodala je da je Seasplash jedan od najdugovječnijih domaćih festivala, orijentiran na reggae i dub, a na njegovom 13. izdanju nastupit će Inner circle, kao glavni gosti festivala, te Nucleus roots, Jah free, Elemental, Hornsman Coyote, Superhiks, Sasja i drugi.

U suradnji s britanskim promotorima četvrti put će se održati Dimensions festival na kojemu će 26. kolovoza u pulskoj Areni nastupiti Four tet Live, Little Dragon i Floating Points. Festival će trajati do 30. kolovoza, a ugostit će i Georgea Clintona i njegov Parliament-funkadelic, Juana Atkinsa, Underground Resistance, Moodymann i drugi.

Tjedan dana poslije, 2. rujna, koncertom u pulskoj Areni počinje osmi festival bass glazbe i soundsystem kulture - Outlook festival. Nakon toga festival seli na tvrđavu Punta Christo gdje će do 6. rujna na dvanaest pozornica nastupiti više od 300 izvođača svjetske dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage i srodne glazbe. (Hina)