Preskočite na glavni sadržaj

Otvorena izložba 'Dva arhitekta'

U utorak, 17. ožujka, u prostorima Orisa -  kuće arhitekture, otvorena je izložba radova i predstavljena monografija 'Dva arhitekta' 2003. - 2013. Izložba, kao i monografija 'Dva arhitekta' nastala je povodom dvadesete obljetnice rada arhitektonskog ureda, a može se razgledati do 25. ožujka.
vrijeme: 17.03.2015.
mjesto: Zagreb; Oris, Kralja Držislava 3
url: http://www.oris.hr/hr/kuca-arhitekture
Knjigu su predstavili domaćin, arhitekt Andrija Rusan, a o izložbi i monografiji su govorili autori – Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković. Svoje impresije o izložbi iznio je i arhitekt i kritičar Maroje Mrduljaš te arhitekt Toni Bešlić.  Ovaj projekt podržali su svojim dolaskom brojne kolege arhitekti, investitori, klijenti  te članovi obitelji i prijatelji.

Glavni dio knjige, monografije predstavlja četrnaest kuća nastalih u periodu od 2003. do 2013. godine, a uz to knjiga sadrži i indeks radova te intervju s Tomislavom  Ćurkovićem i Zoranom Zidarićem.


Dva arhitekta – Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković / Tomislav Ćurković rođen je 1961. u Zagrebu. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon diplome radi u arkitektonskom uredu Interinženjering u Zagrebu. Početkom 1992. osniva sa Zoranom Zidarićem arhitektonski ured DVA ARHITEKTA. Od 2009. obnaša dužnost predsjednika Hrvatske komore arhitekata.

Zoran Zidarić rođen je u Šibeniku 1962. godine. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Do kraja 1991. radi kao slobodni arhitekt kada se udružuje s Tomislavom Ćurkovićem. Predavači u zemlji i inozemstvu, gosti kritičari na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Dugogodišnji rad okrunjen je nagradama Bernardo Bernardi, Drago Galić, nagradom Grada Zagreba, uz brojne nominacije i objave u stručnim časopisima.