Preskočite na glavni sadržaj

Jubilarna 400. izvedba 'Kauboja' u Teatru Exit

Hit predstava Teatra Exit 'Kauboji' autora i redatelja Saše Anočića u petak, 6. ožujka, proslavit će sedmi rođendan jubilarnom 400. izvedbom upravo na dan kad je prije točno sedam godina osmero glumaca premijerno odigralo predstavu koja će ostati upamćena kao Exitov najnagrađivaniji i najpopularniji kazališni projekt po kojemu je 2013. Tomislav Mrsić snimio istoimeni film.
vrijeme: 06.03.2015.
mjesto: Zagreb; Teatar Exit, Ilica 208
url: http://www.teatarexit.hr

Predstava je osvojila 17 nagrada na raznim prestižnim festivalima te je jedna od najnagrađivanijih kazališnih predstava u novijoj povijesti hrvatskog kazališta, dok je također nagrađivan i jednako popularan film Anočićev koncept proširio na filmsku publiku diljem svijeta.

U predstavi glumci Živko Anočić/Damir Klemenić, Matija Antolić, Hrvoje Barišić, Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak, te Rakan i Ivana Rushaidat igraju skupinu gubitnika u u nekom provincijskom gradu koji pod vodstvom kazališnog redatelja (Saša Anočić) naprave predstavu prema klasičnom holivudskom vesternu.

Prihvaćajući žanrovske stereotipe – borbu dobra i zla, sukob civilizacije i divljine – glumci razvijaju svoje priče, a kako vrijeme prolazi, predstava postaje metafora njihovih sudbina i grabe je kao životnu priliku.

Rađena u maniri klasičnog mjuzikla, predstava prati prepoznatljivu egzitovsku estetiku koja objedinjuje vještinu i kreativnost izvođača s odlično zamišljenom i provedenom idejom u prvorazrednu scensku atrakciju.

"Jašući na slatkim stereotipima žanra mjuzikla, ali naoružani exitovskom brutalnom izravnošću - stižu 'Kauboji' koji ponovno dokazuju da granice postoje zato da bi ih se rušilo", poručuje se u najavi jubilarne 400. izvedbe. (Hina)