Preskočite na glavni sadržaj

Radionica Croduino

Radiona.org u ožujku ugošćuje dvojac iz Đakova, Davida i Tihomira Zovka poznatih na hrvatskoj DIY elektro-sceni po svojem projektu e-radionica.com u sklopu kojeg su razvili Croduino mikrokontroler. Radionica Croduino održat će se 7. i 8. ožujka s početkom u 14 sati u Radioninom labu. Prijave traju do 4. ožujka točno u ponoć.
vrijeme: 07.03.2015.
prijava: 04.03.2015
mjesto: Zagreb; Radionin lab, Kruge 48/2
url: http://radiona.org/

Radionica je podjednako namijenjena umjetnicima, dizajnerima, arhitektima, programerima, DIY entuzijastima, glazbenicima i ljudima svih dobi i profesija.

O radionici:

Croduino je prva hrvatska Arduino kompatibilna pločica koja je proizvedena u Hrvatskoj. Kreirana sa željom da Arduino bude dostupniji kod nas, kroz dvije godine postojanja probio se u brojne naše ustanove, škole i fakultete. Današnji primarni cilj mu je edukacija u području programiranja i elektronike, a osim toga često se koristi i za automatizacije. Osim osnovne verzije koja je s razlogom nazvana Basic, u Croduino seriji proizvoda postoje još Pico, Damba, Proto i Power.

O voditeljima:

David Zovko je mladi 19-godišnji poduzetnik iz Osijeka. Završio je opću gimnaziju A.G. Matoš u Đakovu, a sada je student 1. godine Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku. U 16-oj godini pokrenuo je obrt e-radionica koji se bavio elektronikom. Iz toga se rodila ideja za prvu hrvatsku Arduino kompatibilnu pločicu Croduino koju je i kreirao godinu kasnije. Danas obrt uspješno posluje zahvaljujući Davidu i njegovom bratu Tihomiru, po struci inženjer građevine. Njih dvojica svojim zajedničkim snagama promiču DIY kulturu, te edukaciju u području elektronike i programiranja, a također uspješno prototipiraju gotove proizvode za razne namjene i automatizacije.

Radionica je podjednako namijenjena početnicima i korisnicima zainteresiranim za korištenjem Croduino mikrokontrolera. Opširnije…