Preskočite na glavni sadržaj

Damjan Grbac: 'Gerbaz Giipuja'

Koncertna promocija novog CD-a 'Gerbaz Giipuja' autora i aranžera, riječkog jazz kontrabasiste Damjana Grbca održat će se u ponedjeljak, 23. veljače, s početkom u 13 sati, u dvorani Hrvatskog društva skladatelja.
vrijeme: 23.02.2015. 13 h
mjesto: Zagreb; Hrvatsko društvo skladatelja, Berislavićeva 9
url: http://www.hds.hr

U izdanju Menart Recordsa mladi progresivni glazbenik s diplomom tršćanske jazz akademije „Giuseppe Tartini“, riječki kontrabasist i bas gitarist Damjan Grbac na svom nosaču zvuka 'Gerbaz Giipuja' donosi deset skladbi inspiriranih elementima istarske i primorske etno glazbe s elementima jazza.

Glazbenici koji sudjeluju uz Damjana Grbca  su poznati zagrebački multiinstrumentalist Marko First (sopele, violina, okarina), priznati hrvatski bubnjar Tonči Grabušić (bubnjevi / udaraljke) i istaknuti talijanski saksofonist Andreas Marinello (sopran saksofon i tenor saksofon).

Svojim albumom Damjan Grbac dao je iznimno značajan doprinos njegovanju i očuvanju hrvatske glazbene baštine i pokazao kako se hrvatska etno glazba uvijek i iznova može interpretirati i kombinirati s različitim glazbenim stilovima.