Preskočite na glavni sadržaj

Zimska plesna radionica u Karlovcu

Plesna radionica u organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnost F.R.E.E. D.A.N.C.E., koju će voditi Maja Drobac, održat će se u subotu, 14. veljače, od 11 do 16 sati, u Glazbenoj školi Karlovac, u sklopu programa KDF005.
vrijeme: 14.02.2015. 11-16 h
mjesto: Karlovac
url: http://kdf.freedance.hr/

'Suvremeni ples s elementima Bharatanatyama' radionica je namijenjena svima koji se žele okušati u sutjelesju suvremenoga zapadnjačkog plesa i klasična indijskog plesa.

Baza i uporište ove radionice bit će suvremeni ples, ali s elementima Bharatanatyama (klasičnoga indijskog plesa) koji je voditeljica naučavala deset godina u Indiji.

Ideja je da se izgradi svijest o sigurnoj plesnoj praksi i postavi tijela koja će poslužiti kao temelj za nadogradnju nove plesne prakse bogate ritmovima, gestama ruku i posve drukčijom postavom tijela.

Bharatanatyam je klasični ples s juga Indije. Sastoji se od nritte, nritye i natye, gdje je nritta ritmički element koji interpretira jezik ritma kroz pokrete tijela, nritya je kombinacija ritma i ekspresije, tj. izražaja, te prenosi poetsko značenje uz pomoć ekspresije ritma i geste tijela, dok je natya dramski element u kojem do izražaja dolazi isključivo ekspresija plesača.

Maja Drobac školovala se u Školi suvremenoga plesa Ane Maletić i Školi za klasični balet u Zagrebu, Hrvatskoj. Studirala je suvremeni ples na Amsterdamse Hoogelschool voor de Kunsten u Amsterdamu, te bharatanatyam na Baskara College of Fine Arts i Nupura school of Bharatanatyam u Indiji. Autorica je plesnoga videa Satú, te predstava Vjeverice na juriš, Duh (sklon promjeni), Vipassana, Vjeverice uzvraćaju udarac, Ghost Circles i Box (killing kuguar). Začetnica je projekta Silent Killer, unutar kojega su predstave N je za Noć, i za Nikad, i Ništa; Moje ime je Nisha, Za Uvijek te Zajedno. Od 2009. godine nastupa kao solo bharatanatyam izvođačica.  

Info i registracija...