Preskočite na glavni sadržaj

Umrla glumica Tatjana Feher

Glumica Tatjana Feher (78) preminula je u subotu u Zagrebu, priopćili su u ponedjeljak iz Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Mostaru u čijem je ansamblu provela 18 godina.
vrijeme: 26.01.2015.
mjesto: Zagreb

Tatjana Feher studirala je u Zagrebu na Akademiji dramskih umjetnosti u klasi Branka Gavelle, a diplomirala je 1962. kod Georgija Para.
 
Glumačku karijeru počela je 1964. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku ulogom Viole u predstavi Williama Shakespearea "Na tri kralja" u režiji Marka Foteza. U osječkom kazalištu ostvarila je još nekoliko istaknutih uloga, a godinu dana poslije, 1965., odlazi u Narodno pozorište u Mostaru gdje je provela punih 26 godina do početka rata 1991. godine. Članica Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru bila je od njegova osnutka 1994. godine.
 
Na Festivalu glumca u Vinkovcima 2008. s kolegicom Nikolinom Marić dobila je Nagradu Fabijan Šovagović za najbolju žensku ulogu u predstavi Nine Kleflin "Bljesak Zlatnog zuba" u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.
 
Posljednja predstava koju je odigrala u HNK Mostar bila je "Sjećanja iz garderobe" u režiji Dragana Komadine, a u produkciji Matice hrvatske Mostar.
 
Iz aktivnog kazališnog života povukla se 2012., a posljednje godine života provela je u staračkom domu u rodnom Zagrebu. (Hina)