Preskočite na glavni sadržaj

Future Islands stižu na deseti INmusic festival

Uz headlinere Placebo, zatim Black Rebel Motorcycle Club, Eagles of Death Metal i We Are Shining, jedan od najpopularnijih indie pop bendova na svijetu Future Islands su sljedeći najavljeni bend za INmusic 2015. i zasvirat će na OTP World Stageu.
vrijeme: 22.06.2015.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://badco.hr/

Bend iz Baltimorea čini troje članova; Gerrit Wellmers (klavijature), William Cashion (bass, akustična i električna gitara) te karizmatični frontman Sammuel T. Harring. Na prvi pogled sasvim miran i pristojan mladić koji na pozornici postaje kontrast sam sebi i pokazuje svoju drugu stranu te svojom ekscentričnosti, pokretima i energijom podsjeća na najbolje trenutke jednog Henrya Rollinsa, dok istovremeno pjeva svoje pop balade uz povremeno "zavijanje". Upravo na spektakularnom nastupu kod Lettermana svoj su jedinstven i beskrajno simpatičan live izričaj približili i svjetskoj publici. Pjesma koju su izvodili tada njihov je najveći singl "Seasons (Waiting for you)", a koja je završila na mnogobrojnim popisima najboljih i najomiljenijih singlova protekle godine.

Osnovani su 2006. godine, imaju 4 albuma iza sebe, a zadnji "Singles" iz 2014., sudeći po kritikama, je njihov najbolji album te im je donio najveću publiku. Q magazine je "Singles" opisao kao "briljantan i očaravajući album", a hvalospjevima se, između ostalih, pridružio i magazin Mojo koji je ustvrdio da njihova "ekstatična melankolija nikada nije zvučala tako slobodno". Gostovali su u Zagrebu prošle godine kada su rasprodali koncert, tako da svi koji su ih gledali, a i oni koji nisu, imaju priliku vidjeti kako će rasplesati publiku iz mnogih dijelova svijeta i to na predivnom Otoku mladosti, ovog puta jače nego ikad.

Ulaznice
za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja.