Preskočite na glavni sadržaj

Stipan Tadić / My whole life

U zagrebačkoj Galeriji SC, u četvrtak, 8. siječnja, s početkom u 20 sati, otvara se izložba 'My whole life' Stipana Tadića. Izložba ostaje otvorena do 15. siječnja.
vrijeme: 08.01.2015. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr
Svi, baš svi, ponekad se pitamo tko smo, što smo i kamo idemo. Zašto smo tu, koja je naša uloga, što radimo na ovome svijetu? Ta pitanja u sebi mogu kriti egzistencijalistički očaj, a može im se pristupiti i s druge strane, s pozicije duhovitosti, smijeha, relativiziranja velikih tema. Pristup Stipana Tadića negdje je između, istovremeno zastrašujuće ozbiljan, ali i veselo neopterećen; tjera vas da se zamislite, ali vas i nasmijava, blesavo, dječje.

Slika My whole life nastajat će u Galeriji SC tijekom tjedan dana. Stipan će u Galeriji živjeti, stvarati i spavati. Na taj će način i posjetitelji izložbe postati djelićem slike, i oni će, makar na trenutak, biti dio njegovog života, njegove plovidbe kroz institucije – od rodilišta, preko vrtića, škola, fakulteta i galerija do onog neizbježnog, do zadnje, konačne instance.

Život je, na kraju, samo igra. Precjenjujemo ga često, podcjenjujemo još češće. Mudraci su rekli da ga ne treba uzimati previše ozbiljno jer se nitko nije živ izvukao iz njega. Stipan to zna bolje od ikoga. Andrija Škare

Stipan Tadić (r. 1986.) živi i radi u Zagrebu. Završavio je diplomski studij slikarstva u klasi prof. Kauzlarića-Atača 2011. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Bavi se slikarstvom u tradicionalnom smislu, većinom uzimajući kao polazište portrete svojih bližnjih. Prvi puta samostalno izlaže 2009. godine u Galeriji Bužančić, Centar za kulturu Remetinec, Zagreb. Dobitnik je nekoliko nagrada, sudionik  na više samostalnih i skupnih izložaba.