Preskočite na glavni sadržaj

'Bepo i Marijeta – Štorija o ljubavi i mižeriji'

U četvrtak, 8. siječnja, u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar prvi puta nakon praizvedbe i izvedbe na 20. Zadarskom kazališnom ljetu igrat će predstava 'Bepo i Marijeta – Štorija o ljubavi i mižeriji'. Prema djelu 'Roko i Cicibela' legendarnog splitskog kroničara, reportera i pisca Miljenka Smoje adaptaciju su načinili članovi ansambla.
vrijeme: 08.01.2015.
mjesto: Zadar; Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Široka ulica 8
url: http://www.hnk-zadar.hr/

Pod režijskom palicom Nine Kleflin, dirljivu priču o Roku i Cicibeli koji smješteni u zadarsko kulturološko -  socijalni ambijent postaju Bepo i Marijeta,  igraju Jasna Ančić i Zlatko Košta.

Ljubavne priče Odiseja i Penelope, Tristana i Izolde, Romea i Julije te na kraju Roka i Cicibele ili po zadarski Bepa i Marijete, tragične su, dramski intenzivne, ujedno istinite i životne. Bepo i Marijeta bračni su par koji traje u svojoj ljubavi usprkos vremenu koje prolazi. Iako nemaju ništa, oni imaju sve. Imaju jedno drugo i vole se bez obzira na siromaštvo, raspadnutu barku i beskrajno more iluzija po kojem plove zajedno s idealima i s vjerom u bolje sutra. Jer svijet o kakvom oni sanjare pravedan je svijet posvećen čovjeku, svijet u kojem bi se isplatilo biti iskren, human i dobar.

Bepo i Marijeta su antijunaci koje morate voljeti jer je njihova ljubavna priča naša inspiracija, utjeha i podsjetnik kako je život kratak i prolazan, i da je bez obzira na sve probleme, najvažnije na kraju ipak voljeti i biti voljen.

kostimografija: Marija Šarić Ban
scenografija: John Čolak
glazba: Dražen Habuš
oblikovanje svjetla: Ivo Nižić
inspicijent: Mišo Kamber
izrada kostima: Vernada Stipaničev

Prodaja ulaznica: Blagajna HNK Zadar od 11 do 13 i od 18 do 20 h. Cijena ulaznica: 40,00 kn