Preskočite na glavni sadržaj

'La Bayadère' - klasik Boljšoj teatra u Cineplexxu

Gotovo cijelo stoljeće nepoznat izvan Rusije, 'Bajadera' je danas jedan od najpoznatijih klasičnih baleta i bitan dio Boljšoj repertoara. Originalnu koreografiju osmislio je 1877. Marius Petipa te je do danas doživjela nekoliko promjena. Zagrebačka publika će ekskluzivno u Cineplexxu Centar Kaptol, u nedjelju 7. prosinca, u 16 sati, moći uživati u projekciji prošlogodišnje izvedbe čiju koreografiju potpisuje Jurij Grigorovič.
vrijeme: 07.12.2014. 16 h
mjesto: Zagreb; Cineplexx Centar Kaptol, Nova Ves 17
url: http://www.cineplexx.hr/

Iako isprva asocira na poznatu slasticu, 'Bajadera' je zapravo naziv za indijsku hramsku plesačicu koja je ujedno i glavni lik ovog baleta. Radnja se vrti oko nesretne ljubavi hrabrog ratnika Solora i bajadere Nikiye kojoj se zakleo na vječnu ljubav. Na putu njihove sreće našli su Vrhovni svećenik i Radža koji je ruku svoje kćeri Gamzati namijenio Soloru kao nagradu za iskazanu hrabrost.

Veličanstvena produkcija smještena je u raskošnu i tajanstvenu Indiju, a prvakinje baleta Svetlana Zakharova i Maria Alexandrova unose fantastične emocije u likove ovog romantičnog baleta. Osobito čarobna scena je Kraljevstvo sjena: trideset i dvije balerine, kao oblačci dima iz Solorove lule, silaze jedna po jedna ponavljajući jedan te isti korak.

Ulaznice za nedjeljnu projekciju baleta su u prodaji na blagajni Cineplexxa Centar Kaptol.


Cjelokupni program 2014./2015. sezone Boljšoj teatra