Preskočite na glavni sadržaj

Imagine Croatia 2014

Ovogodišnje hrvatsko finale festivala mladih glazbenika Imagine Croatia održat će se 6. prosinca, s početkom u 18 sati, a Imagine međunarodna prezentacija slijedi 7. prosinca od 19 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. 
vrijeme: 06.12.2014.
mjesto: Zagreb, Trg bana Jelačića
url: http://www.imaginefestival.net

Imagine Croatia je festival mladih glazbenika u dobi od 12 do 20 godina (pojedinci) i grupe do najviše deset glazbenika od kojih nitko nije stariji od 20 godina.

Riječ je o festivalu otvorenom mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Ove godine poseban naglasak stavlja se na autorske izvedbe, a obrade su također dobrodošle.

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.
 
Nastup na finalu pobjedniku će omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivalu - IMAGINE 2015 u Belgiji. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Music Direct - Imagine Sweden u Švedskoj, gostovanje na Imagine Belgium u Belgiji , Imagine France u Francuskoj, Parkfest u Novigradu, nagrada Aquarius recordsa - izdavanje singla, nagrada Akaj studija - snimanje u studiju, nagrade Euro Unita i Yamahe:
-  Yamaha Pacifica PA311HYNS električna gitara
-  Yamaha THR10 – pojačalo za električnu/bass gitaru sa USB priključkom + digitalni efekti za gitaru + Cubase LE program za snimanje na računalu

Prvi dan Imagine finala na Trgu bana Jelačića nastupit će hrvatski glazbenici koji će se natjecati za vrijedne nagrade, a drugi dan pobjednik Imagine Croatia 2014 i međunarodni gosti iz Belgije i Švedske koji su osvojili nagrade u svojim zemljama.

6. prosinca nastupaju: Viribus Unitis; Nina Fakin & Veronika Lanča; Firespark; M&M; Drugi svijet; Passenger Routine; Vedran Šimunec; Reset; Levonda Kids; Medija Stres; Reply; Funked up; a dan kasnije predstavit će se: pobjednik Imagine Croatia 2014; Goatfish – prošlogodišnji pobjednik; Act 1 (Belgija); Duo Systrami (Švedska).
 
Imagine Croatia na FB