Preskočite na glavni sadržaj

Dizajn i ples:10 godina časopisa Kretanja

U utorak, 4. studenoga, u 19 sati Galeriji Modulor otvara se izložba  Dizajn i ples: 10 godina časopisa Kretanja / Nada Dogan. Izložba ostaje otvorena do 18. studenoga.
vrijeme: 04.11.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Modulor, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr
Časopis 'Kretanja' kroz 10 godina svojeg postojanja djelovao je kao pokretač za daljnje aktivnosti i istraživanja u području plesa i osigurao relevantno prisustvo Hrvatske plesne scene na europskoj plesnoj sceni.

Dizajn časopisa je, kao i dizajn svih daljnjih izdanja, svojim kvalitetom potpomogao osnovnu ideju promocije plesa. I dalje od toga: ples je poslužio kao ideja, kao oblikovni predložak za dizajnersko promišljanje i zanimljive grafičke kreacije.

Oblikovanje je ovdje shvaćeno kao proces: časopis se s vremenom osvježavao, mijenjao i osuvremenjivao kako bi čitatelju ostao uvijek zanimljiv ne samo u sadržajnom nego i u vizualnom smislu.

Časopis 'Kretanja' je, zahvaljujući entuzijastima, sadržajno i oblikovno na visokoj razini kvalitete već više od 10 godina prisutan u hrvatskoj javnosti kao jedini časopis takvog tipa.

 Na izložbi autorice grafičkog oblikovanja i likovne urednice Kretanja Nade Dogan, osim  časopisa Kretanja, moguće je vidjeti još neke druge publikacije (knjige i časopise) i radove (vizualne identitete) posvećene plesnoj umjetnosti.

Nada Dogan samostalna je umjetnica na području dizajna vizualnih komunikacija, posebno specijalizirana za dizajn sustava orijentacije u prostoru.

Završen Studij dizajna kao i Elektrotehnike i računarstva, završena Škola za balet i ritmiku, te višegodišnje iskustvo profesionalnog plesača čine osnovu njenog rada.

Provela je 10 godina u inozemstvu kao umjetnički direktor u agencijama i zatim kao samostalni dizajner. Višestruko je nagrađivana na području grafičkog dizajna za vizualne identitete i knjige.

Njene knjige, koje su uvrštene u 'Best Designed Books All Over the World', nalaze se u trajnom fundusu Muzaja knjiga u Leipzigu (BML). Predavač je kolegija Dizajn management na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.