Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'MINIMI' u Dječjem kazalištu Dubrava

U Dječjem kazalištu Dubrava, u četvrtak, 30. listopada, s početkom u 19,30 sati, će se održati svečana premijera predstave 'MINIMI'. Predstava je nastala u koprodukciji s udrugama VRUM iz Varaždina i Prostor plus iz Rijeke.
vrijeme: 30.10.2014. 19,30 h
mjesto: Zagreb; Dječje kazalište Dubrava, Cerska 1
url: http://kazalistedubrava.hr/

Za ovu plesno-lutkarsko-igranu predstavu zaslužan je autorski tim Sanja Tropp Frühwald i Till Frühwald, a uloge tumače Petar Cvirn, Ana Mrak, Arijana Pospišil. Predstava je namijenjena djeci starijoj od 5 godina.

Glazbu u predstavi je komponirao Damir Šimunović, svjetlo je dizajnirala udruga VRUM, scenu i kostime je osmislila Zdravka Ivandija Kirigin, Leo Vukelić bavio se kamerom i videom. Grafički je sve dizajnirala Maja Patafta. Sve ih je dramaturški savjetovao Mario Kovač koji je i napisao tekstove songova. Producenti su Leo Vukelić i Antonio Kiselić.

Izvedba u slobodnoj prodaji u DKD-u je u nedjelju, 2. studenoga, u 18 sati, a predstava će svoju riječku premijeru imati 6. studenoga 2014., u 19 sati, u Filodrammatici, s reprizom 7.11., u 18 sati.

O predstavi:

MINIMI
…je suvremena i interaktivna plesna predstava koja se događa u razini dječjih očiju.
…postavlja velika pitanja o malim stvarima. Što je malo, a što je veliko? Tko je mali, a tko veliki čovjek?
…nas vodi na preslagivanje maštovite scenske slagalice koja pleše priče koje tijelo zna ispričati.
…otvara svijet slobode i vidi stvarnost u dimenzijama i perspektivama koje odrasli putem izgube i zaborave, kroz lakoću i brzinu prelaska iz realnog u nadrealno, u igru, rastvara maštu pokretom.
…govori o identitetu, odrastanju, i momentima kad smo “mali, ali smo veliki, odnosno nismo više mali, ali smo dosta veliki da ne budemo mali…”.
…govori o svakodnevnim životnim čudesima koje možemo naći u najobičnijim sitnicama.
…govori o malim ljudima u velikom gradu, o uklapanju, pripadanju, samostalnosti i samopouzdanju.
…detaljno artikulira dijelove tijela tretirajući ih kao cjelinu.
…promatra ljudsko tijelo kao pozornicu i dozvoljava nam da tijelo i njegove mogućnosti, pa tako i nas same vidimo na posve nov način.
…je podsjetnik da je svijet puno bogatiji, širi i dublji nego što ga obično percipiramo.
…je mini, sam ja, je iiiii, smo mi!