Preskočite na glavni sadržaj

Open space / art eko rezidencija

Open space poziva umjetnike iz područja vizualne, izvedbene, glazbene i intermedijalne umjetnosti te književnosti, da se do 1.prosinca prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu. Open space je projekt Dado udruge koja se odvija na Malom Lošinju.
prijava: 01.12.2014
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://velesajam.sczg.hr/
Rezidencija se nalazi u prirodnom okruženju, netaknute prirode, a umjetnici koji se prijavljuju trebaju imati to na umu kao ideju izrade svojega rada i boravka. Ovisno o projektu, moguće je organiziranje izložbe i predstavljanje rada. Boravak na rezidenciji je besplatan, umjetnik sam snosi trošak izrade rada.

Open space traži od umjetnika :
- suradnju sa lokalnim stanovništvom
- organiziranje i vođenje radionice
- prisustvovanje u programu – artist talk- prezentaciju svojeg rada

Cilj organizatora je doprinijeti otvorenosti otoka Lošinja stranim umjetnicima, razvijati trajne veze između Hrvatske i međunarodne umjetničke scene te uspostaviti Lošinj kao otok za istraživanje i inkubaciju novih ideja te kreativan boravak u prirodi.

Umjetnici se odabiru prema sljedećim kriterijima: originalnost koncepta, izvedivost projekta, komunikativnost projekta te mogućnost suradnje s lokalnom umjetničkom scenom i lokalnim stanovnistvom.

Za sudjelovanje potrebno je poslati portfolio (PDF) i kratak sazetak projekta na openspacehr@outlook.com
Za sve informacije 098/9435450
Vise o projektu