Preskočite na glavni sadržaj

Blind Date After, Kodoji Press & Dejan Habicht

Institut za suvremenu umjetnost u suradnji sa Institutom P.A.R.A.S.I.T.E. iz Ljubljane, utorak, 30. rujna, u 19 sati, najavljuje Blind Date After Kodoji Press & Dejan Habicht '26 Stages of Erection'.
vrijeme: 30.09.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Institut za suvremenu umjetnost, Trg kralja Tomislava 20
url: https://hr-hr.facebook.com/pages/Institute-for-Contemporary-Art-Zagreb/181868701849703
Riječ je o predstavljanju  knjiga umjetnika i umjetničkih publikacija, koji su premijerno bile predstavljene na ovogodišnjem trećem izdanju Konvencija Blind Date u Ljubljani.

Konvencija Blind Date je središnja slovenska manifestacija posvećena knjigama umjetnika, umjetničkim časopisima, zinima i umjetničkim izdanjima. Na festivalu u svibnju 2014. u Ljubljani, Institut P.A.R.A.S.I.T.E. predstavio je desetke slovenskih i međunarodnih producenata, umjetnika, samonakladnika i neovisnih izdavača.

U Zagrebački Blind Date AFTER uvrštena je izložba neovisne švicarske etikete KODOJI press, izbor knjiga umjetnika i neovisnih publikacija samostalnih nakladnika i umjetnika autorski izbor i predstavljanje nove knjige umjetnika Dejana Habichta.

Na otvorenju izložbe u Zagrebu najavljujemo promociju njegove nove knjige umjetnika pod nazivom '26 stages of erection', koja je objavljena u sunakladništvu Instituta za suvremenu umjentost i Instituta P.A.R.A.S.I.T.E.
 
KODOJI press omogućiti će uvid u funkcioniranje neovisne švicarske nakladničke etikete koja se uglavnom fokusira na područje suvremene vizualne umjetnosti, s naglaskom na fotografiju. Izložba predstavlja njihova najnovija izdanja knjiga umjetnika, tiskovina, plakata i grafika.
 
Dejan Habicht je konceptualni umjetnik i pisac. Studirao je filozofiju i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Ljubljani (1978. – 1984.), diplomirao je etnologiju (1984.) Između 1987. i 2000. godine radio je kao slobodni fotograf, a od 2002. kao fotograf u Modernoj galeriji u Ljubljani. Autor je brojnih knjiga umjetnika, na primjer. '12 dosadnih pjesama', 'One Gasoline Station', 'Please', 'American Bar', 'Drvorezi', 'Zadnje stanice', 'Deconstructing Modern', koji su uvrštene u važne međunarodne zbirke. Sudjelovao je na brojnim važnim međunarodnim izložbama i događajima u zemlji i inozemstvu.
 
Kustos izložbe je Tadej Pogačar. Tadej Pogačar (1960.) je umjetnik i kustos. Studiaro je povijet umjetnosti, etnologiju i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani gdje je diplomirao slikarstvo. Osnivač je i izvršni direktor Instituta P.A.R.A.S.I.T.E. koji vodi galeriju P74 i Kapsulu.